Majdanpek: Tužbeni zahtev protiv Bežinarevića neosnovan 1Foto: Martin Bežinarević/Može i drugačije

Osnovni sud u Majdanpeku, u prvostepenom postupku, presudio u korist Martina Bežinarevića, kopredsednika Pokreta “1 od 5 miliona” po tužbi zamenice predsednika Opštine Majdanpek Elvire Jovanović.

Doskorašnja zamenica predsednika Opštine Majdanpeke tužila je Martina Bežinarevića za navodno nanošenje duševne boli, povrede časti i ugleda, time što je javno izneo sumnju da je kabinet predsednika opštine izvršio malverzacije sa izgradnjom fabrike drvne sečke u selu Klokočevac.

Osnovni sud u Majdnapeku doneo je prvostepenu presudu kojom je tužbeni zahtev Elvire Jovanović odbacio kao neosnovan.

-Ova presuda je dokaz da postoji svetlo na kraju tunela i da pravda nije izgubljena. Naša je obaveza kao predstavnika naroda da stalno preispitujemo lokalnu vlast, pogotovu u delu koji se tiče trošenja narodnih para – izjavio je Bežinarević za Danas, dodajući da je ova tužba bila “pokušaj zastrašivanja od strane zamenice predsednika opštine, i to od starta osuđen na neuspeh, jer se aktivisti Pokreta ‘1 od 5 miliona’ ne mogu zastrašiti nikakvim pretnjama ili pritiscima”.

Prema rečima Bežinarevića, njega ne mogu naterati tužbama da prestane da javno govori o onome što se dešava u majdanpečkoj opštini.

-Najveća opoziciona grupacija u Majdanpeku, lista “Može i drugačije” ušla je u lokalnu skupštinu – borba nam tek predstoji i za interese Majdanpečana borićemo se još glasnije – naglasio je Martin Bežinarević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari