Majdanpek: Počinje mini sajam „Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo“ 1Majdanpek

Poslednja dekada decembra je vreme kada se u Majdanpeku održava tradicionalni Mini sajam „Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo“

Ova tradicionalna manifestacija, u organizaciji Centra za kulturu Majdanpek, okuplja stavaroce iz oblasti umetnosti, kulture, kulturnog turizma, udruženja i pojedince koji svoja postignuća prezentuju javnosti.

Zbog pandemije, prošle godine Mini sajam „Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo nije organizovan, a pripreme za ovogodišnji, koji se održava 17. put, prijave za učešće već stižu, saznaje Danas od organizatora.

-Tradicionalni Mini sajam je jedinstvena manifestacija u našem regionu i prilika je da se na jednom mestu okupe obrazovne ustanove naše opštine, izdavači, knjižari, stvaraoci iz oblasti umetnosti, turistički poslenici, udruženja i pojedinci. Manifestacija i ove godine pored poslovno – komercijalne ima i umetničku dimenziju, a imaće i brojne prateće sadržaje – rekao nam je organizator programa u majdanpečkom Centru za kulturu Dragan Klčesko.

Sajam počinje idućeg ponedeljka popodne promocijom nove knjige Vanje Bulića „Rupe u glavi“ i pozorišnom predstavom „Sponzoruša“, rađenoj po Bulićevom tekstu.

To je prvi, od više pripremljenih programa, koji će se svake večeri smenjivati do petka, 24. decembra, u velikoj sali Centra za kulturu.

U okviru pratećih sadržaja su Novogodišnji koncert majdanpečke muzičke škole „Ranko Krivić“, priredbe obe osnovne škole u Majdanpeku „ Velimir Markićević“ i „Mihajlo Sporić“, predstava za decu „Ceca Pereca“ i na samom kraju je novogodišnji koncert KUD Majdanpek.

Centar za kulturu Majdanpek obezbeđuje svu neophodnu tehničku podršku učesnicima, a prijave su moguće do 17. Decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari