Projekat “Čista Srbija” u Kladovu i Majdanpeku 1Foto: Opština Kladovo

Projektom “Čista Srbija” kojim je predviđeno izvođеnjе radova na izgradnji postrojеnja za prеčišćavanjе otpadnih voda, kanalizacionе mrеžе i pumpnih stanica u 65 opština i gradova, kao i sanacija ili izgradnja rеgionalnih dеponija, obuhvaćene su i opštine Kladovo i Majdanpek.

Realizacija projekta “Čista Srbija” zvanično je započela prošlog novembra radovima na izgradnji kanalizacione mreže u selu Velika Vrbica kod Kladova, dužine 7,5 kilometara kojima je prisustvovao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Velika Vrbica je jedna od šest lokacija u kladovskoj opštini Kladovo koja će dobiti 41 kilometar kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u prigradskom naselju Kostol i u MZ Podvrška.

Osim Velike Vrbice, kanalizaciona mreža biće građena u prigradskom naselju Rit, Brzoj Palanci, Rtkovu, Korbovu i naselju Podvrška. Investiciju u novu kanalizacionu mrežu u okviru projekta „Čista Srbija“ sa 21,3 miliona evra finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U okviru “Čiste Srbije” radiće se i na teritoriji opštine Majdanpek i to kanalizaciona mreža u Donjem Milanovcu, Rudnoj Glavi i Majdanpeku gde će biti izgrađeno i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Otpadna voda koja se sada direktno izliva u reku Mali Pek cevima će biti sprovođena do postrojenja za preradu koje će biti izgrađeno nedaleko od grada, u blizini nekadašnjeg Velikog srebra, pogona Zlatare Majdanpek. Vrednost ovih radova je nešto manje od devet miliona evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari