Majdanpek: Stipendije za srednjoškolce i studente 1 Foto: J. B. K.

Odlukom Opštinskog veća sa poslednjeg zasedanja u prošloj godini, utvrđen je broj i struktura opštinskih stipendija za srednjoškolce i studente u školskoj 2021/2022. godini. Iz opštinskog budžeta stipendiraće se osam srednjoškolaca i 13 studenata.

Opština Majdanpek dodeliće tri stipendije za učenike prvog razreda srednje škole, nosioce Vukove diplome za izuzetan uspeh u osnovnom obrazovanju, dve stipendije za učenike drugog razreda srednjih škola, koji su prvi razred završili sa odličnim uspehom, odnosno ostvarili prosek od 4,50 do 5,00, i školuju se za zanimanja iz oblasti informatike i računarstva.

Tri stipendije predviđene su za učenike iz osetljivih društvenih grupa.

Kao i kod srednjoškolaca, planirane su stipendije za izuzetan uspeh u srednjem obrazovanju, odnosno za studente prve godine studija, nosioce Vukovih diploma. Predviđeno je deset stipendija.

Kada su deficitarna zanimanja u pitanju, po tri stipendije su predviđene za studente medicinskih nauka, kao i za studijske programe iz oblasti građevinarstva.

Po dve stipendije predviđene su za studente veterinarskih nauka i studijske programe iz oblasti informatike i računarstva.

Studentima iz osetljivih društvenih grupa biće dodeljene tri stipendije.

Broj i struktura učeničkih i studentskih stipendija proizašli su iz odluke o utvrđivanju liste dficitarnih zanimanja u opštini Majdanpek, koju je, takođe, donelo Opštinsko veće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari