Majdanpek sutra ceo dan bez vode 1Foto: JP "Vodovod" Majdanpek

Javno preduzeće „Vodovod“ Majdanpek saopštilo je da će doći do zastoja u snabdevanju vodom na novom vodovodu, sutra od 7 do 21 sat. Razlog je neophodna intervencija na magistralnom cevovodu Pustinjac.

Intervencija zbog koje će doći do zastoja u vodosnabdevanju, kako kažu nadležni u JP „Vodovod“ Majdanpek, odnosi se na popravku havarisanih cevi i montažu specijalnih merača protoka za kontrolu bilansa vode na magistralnom cevovodu na trasama Fabrika vode (NFS) kao i Fabrika vode (NFS) – Razdelno okno (blizu kruga preduzeća).

Predviđeno je da se, osim ispitivanja transformatora u „Pustinjcu“ i popravke dela cevovoda na jalovištu i u blizini rudničke flotacije, postave merači protoka koji će pored merenja bilansa vode „Vodovodu“ ubuduće olakšati i ubrzati lociranje curenje na cevovodu.

Nadležni, takođe, najavljuju da će planirana ugradnja novih pumpi na vodozahvatu, zajedno sa izmeštanjem cevovoda duž trase puta koji kompanija „Ziđin“ radi, obezbediti stabilno i uredno vodosnabdevanje Majdanpeka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari