Majdanpek: Utvrđena zbirna izborna lista za predstojeće lokalne izbore 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Izborna komisija opštine Majdnapek utvrdila je zbirnu izbornu listu za izbor odbornika Skupštine opštine Majdanpek na izborima raspisanim za 3. april. Na listi je sedam izbornih lista političkih partija, stranaka, koalicija i grupa građana sa ukupno 141 kandidatom za odbornike.

Stanovnici majdanpečke opštine sa pravom glasa biraće u nedelju, 3. aprila, odbornike za opštinsku Skupštinu. Kandidati za odbornike nalaze se na sedam potvrđenih izbornih lista odnosno na zbirnoj izbornoj listi koju je odlukom utvrdila Izborna komisija opštine Majdanpek.

Na prvoj izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” je 31 kandidat za odbornika, a prva na listi je master učiteljica Ivana Srbulović. Sledi lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” koju predvodi Slaviša Božinović, diplomrani ekonomista sa takođe 31 kandidatom za odbornike.

Pod rednim brojem 3 je  lista Grupe građana “Može i drugačije” sa 26 odborničkih kandidata, a prvi na listi je pravni tehničar Martin Bežinarević, a lista “Srpski pokret Dveri – Srcem za Majdanpek” na kojoj je deset kandidata za odbornike je četvrta i prvi na listi je penzioner Dragan Manojlović.

Lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” je peta, a prvi od 17 predloženih kandidata je tehničar finalne obrade drveta Milovan Šegrt. “Koalicija za Kraljevinu Srbiju – DSS” je pod rednim brojem 6, ima deset odborničkih kandidata i predvodi penzioner Đorđe Dragošan. Poslednja, sedma je lista Grupe građana “Ne dam!” sa 16 kandidata, a prvi na listi se sportski radnik Vladimir Božić.

Za 31 odbornički mandat koliko ih ima u lokalnom parlamentu konkuriše 141 kandidat, a vanredni lokalni izbori biće sprovedeni 3. aprila na 41 biračkom mestu u majdanpečkoj opštini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari