Majić: Pobuna protiv amandmana

Ostavite komentar


  1. Videle sudije da ih politicari koriste kao krpe, a posto se svaka krpa posle prljave upotrebe baca, poceli da pruzaju otpor ne bi li sacuvali svoja mesta. To sto je vecina unesrecila na hiljade ucesnika u sporovima, to oni misle zaboravice se, jer sada se peru otporom prema predlagacima ustavnih promena. Medjutim, drage sudije ZAKONOGRDJE je neoprostiv greh, jer su mnogi od vas pogazili sudijsku zakletvu i Ustav . Tako posto ste pravnici vi dobro znate da svaka nedozvolojena radnja ima svoju sankciju, i zbog pravde i Boga ne smete je izbeci. Valjda je konacno doslo vreme da svako nosi svoj krst.

  2. Nesto ne razumem. Zasto u ovu pricu uopste ukljucuju tzv. ‘gradjane’?! Prvo, ovde se radi o necemu sto je nerazumljivo za vecinu laika, i to jos upakovanu u tesku politicku ‘oblandu’, sto osigurava da niko od gradjana i ne moze da nazre sta je u pozadini. Sa druge strane, tu je VSSova prica o ‘referendumu’, pa da se ‘gradjani informisu’ (O cemu??? … Vecina nas nema zavrsen Pravni Fakultet!), … a onda se pojavljuje Ministarstvo Pravde sa teorijom ‘odbrane gradjanstva’ od sudija i sudskog sistema?! Kao da je nas mnogo briga, i za jedno i za drugo?! … A nad svima njima, kao u italijanskoj operi, visi nekakva ‘Venecijanska Komisija’ kojoj i jedni i drugi treba da udovolje u potpunosti, ako uopste imaju snove o zatvaranju poglavlja 23 i 24. Zasto nas gradjane lepo ne izuzmu iz ove sarade, Ministarstvo se elegantno ne povuce iz cele price, i lagano posalju predstavnike pobunjenog VSS u Veneciju da se tamo dogovore o amandmanima na obostrano zadovoljstvo, ili da se ne vracaju vise kuci, … jer Srbija, izmucena kakva jeste, nema energije i vremena za njihove igre i prepucavanja, …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.