Majke diskriminisane i na poslu i pred zakonom

Ostavite komentar


  1. Osnovna ne,ogicnost je da prednost pri upisu dece imaju oni sa najnizim primanjima umesto oni koji su spremni da plate punu cenu.Drugo, gomila zena je lazno prijavljena da bi im neko za dzabe cuvao decu dok one piju kafu. Trece, molio bi da mi neko objasni gde je logika da placamo subvencije za vrtice recimo u Novom sadu je to oko 27.000,00 dinara mescno da bi neko isao da radi za 25 hiljada ili manje, bolje da sede kuci i da im te pare saljemo a bice i vise radnih mesta……itd.itd.itd.

    1. Deca idu u vrtić pre svega da bi se socijalizovala provodeći vreme sa vršnjacima, nema to nikakve veze sa tim da li ima nekoga kući ko bi ih čuvao.

  2. Nisu diskriminisani one majke i bebe koje su članovi SNS, kao nekada članovi Falange Benita Musolinija.

  3. Ministarka vec dve godine prica istu pricu – neuskladjenost radnog vremena pred[kolskih i skolskih ustanova i poslodavaca…. i sta je uradjeno po tom pitanju? Evo, na osnovu licnog iskustva cu vam reci – NISTA!!! Moji blizanci su krenuli u prvi razred, skola ima boravak do treceg razreda ali nema obezbedjen ujutru pre casova. Konkretno, decu mozemo da odvedemo u skolu najranije u 7,50h a i suprug i ja radimo od 7,30h… Jos smo u dobroj poziciji jer nam do posla treba oko 40ak minuta, tako da svakodnevno jedan od nas dvoje dolazi na posao sa sat vremena zakasnjena. I onda strepis da li ce, nekog momenta, kad se opseti poslodavac da pokrene disciplinski postupak zbog neurednog dolaska na posao. U oba slucaja u pitanju je drzavni organ. Toliko o fleksibilnom odn. kliznom radnom vremenu i sluhu drzavnih organa za uskladjivanje obaveza roditelja i radnog vremena. A tek cinjenica da u skolama nema obezbedjene uzine tako da mame moraju da spremaju, pakuju i sve sto je potrebno za decu za uzine ….. to je posebna tema. A sve to se desava u Beogradu. Tako da deklarativno i fakticko stanje su drasticno razlicita.

  4. Ja sam zaposlena u ozloglasenom Delta Holdingu. E sad,taj poslodavac mi je dao klizno radno vreme, 2 dana minimum rad od kuce, ako su mi deca bolesna ne otvaram bolovanje vec radim od kuce i duze od ta dva dana. Plata mi je oko 4 prosecne. Imam dva deteta i zelim trece. Sta je to drzava uradila da me motivise? Oba porodiljska sam prekinula ranije,nisam koristila svih 12 meseci, prijavljena sam naravno na ovu tj punu platu. Ja placam poreze , zdravstvo ne koristim ( za sebe) jer mi firma placa privatno i sada ako se odlucim na trece sta onda? Usli smo u kredit za stan a meni ce bas ta rata za kredit biti skinuta sa primanja ako rodim trece dete? Razumem majke koje su ostecene sa mizernim primanjima ,ali i ja sam 15 godina radila da ove dodjem. Nisam koristila trudnicko, 6 meseci porodiljsko a sada me stimilisu tako sto ce mi za 6 meseci porodiljskog uzeti skoro 3 hiljade eura. I budi ti sada pametna!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.