Mališić: Građane na ulicu izvela različita nezadovoljstva 1Vesna Mališić Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je da su se večeras ispred Skupštine skupili građani koji su nezadovoljni različitim stvarima i da je bilo očekivano da će , kako je rekla „ogromna količina besa koja se oseća u društvu i koja je suspregnuta da se izlije posle izbora“.

Mališić je za Televiziju N1 rekla da je današnji govor predsednika Aleksandra Vučića „bio turoban i zloslutan, ljudi su se osećali poraženo i zgađeno i velika je količina nezadovoljstva zbog načina na koji su tretirani građani“.

„On je danas izašao sam, da je sa njim bio krizni štab možda bi građani ovo drugačije doživeli, ali krizni štab kao da je suspendovan i opet smo dobili predsednika koji nam uredbama govori da on putuje a da ćemo mi biti zaključani, a građani nemaju poverenja ni u brojke koje se objavljuju o broju zaraženih“, rekla je Mališić.

Ona je dodala da ne razume upad u Skupštinu i da iako je sa ljudima u zgradu ušao nekadašnji funkcioner Dveri Srđan Nogo i čini se da su to bile njegove pristalice, odnosno desničari, očekuje da će za večerašnja dešavanje sutra u tabloidima i specijalnim emisijama biti optužen lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Vesna Mališić je istakla da ne očekuje da će Vučić shvatiti da su građani nezadovoljni i da njemu građani nisu važni, a od građanskog nezadovoljstva mu kako je rekla “ preti najveći otpor.“

Ovo je loš simptom za svaku vlast i znak da nešto nije dobro,  da se ne može raditi tako što sve zaključate, pa pobedite sami bez „fer pleja“ i ulazimo u jedno nestabilno i rizično vreme iako bi vlast trebalo da bude stabilna, rekla je Mališić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari