Mame su zakon: Da li je na pauzi borba protiv nasilja nad ženama? 1Foto: Twitter

Podsećamo izvršnu vlast, a posebno Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina, da se ovih dana u više gradova u našoj zemlji sprovode akcije u okviru „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama”, saopštila je Inicijativa „Mame su zakon“.

Iz Inicijative ističu da su ih potresle scene nasilja koje su se mogle videti juče tokom dana, posebno ono što se dogodilo u Šapcu, kao i slika policijskog službenika koji napada ženu koja je protestvovala i koji je preko ograde na autoputu baca na zemlju.

“Mame su zakon” najoštrije osuđuju prekomernu upotrebu sile i nasilje koje su pripadnici MUP-a sproveli nad onima koji izražavaju protest. Podsećamo predstavnike izvršne vlasti da prema našem Ustavu i mađunarodnim ugovorima koje je naša zemlja ratifikovala, svako ima pravo da mirnim okupljanjem izrazi svoje građansko nezadovoljstvo. Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, rečeno je u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.