Mančester junajted je na još jednoj ovogodišnjoj prekretnici s obzirom da će večerašnji meč revanša osmine finala Lige šampiona s Olimpijakosom morati da pokaže smer u kojem se kreću „crveni đavoli“.

Klub s Old Traforda ima najteži zadatak od svih evropskih velikana jer mora da napadne grčkog predstavnika kako bi nadoknadio 0:2 iz prvog meča, što može otvoriti prostor za nezgodne kontre. Međutim, eventualni prolaz u četvrtfinale nije jedini žeton na kocki.

Menadžer Dejvid Mojes istanjio je strpljenje svih u klubu, a ukoliko nit večeras ne ojača, skoro izgledno će pući a on pakovati kofere na leto. Naime, Mančester je ostao bez šanse za odbranu titule, čak je i izlazak na evropsku scenu daleko, Sanderlend ih je izbacio iz Liga kupa, a eliminisani su i iz FA kupa. Uz to, Liverpul se za vikend prošetao Old Trafordom u Premijer ligi (0:3), pa je Mojes ostao i bez podrške jednog od ljudi koji je najviše verovao u njega, prethodnika Aleksa Fergusona.

Večerašnja utakmica možda će biti poslednji susret Nemanje Vidića na Old Trafordu na međunarodnoj sceni s obzirom da na kraju sezone odlazi u Inter. Kada je u pitanju sastav, Mojes ne može da računa na Nanija, dok Huan Mata nema pravo nastupa jer je ove sezone već igrao Ligu šampiona za Čelsi. Čičarito je povređen, kao i Smoling i Evans, ali će zato u postavi biti Van Persi i Runi.

– Moramo iz sve snage ići na ubedljivu pobedu. Ne smemo da srljamo, ali bi bilo dobro ukoliko bismo postigli gol u ranoj fazi meča. Ne možemo sebi da dopustimo greške i nesmotrenost iz tog napadanja, ali samo tako možemo da sustignemo deficit i ostanemo u Ligi šampiona – najavio je Mojes.

S druge strane, Olimpijakos ima priliku da nastavi san na međunarodnoj sceni i da ponovi najveći uspeh, s obzirom da su do sada samo u sezoni 1998./1999. stigli među osam najbolji klubova kontinenta. Crveno-beli iz Atine u meč ulaze znatno bolje raspoloženi jer su slavili za vikend, a imaju i ubedljivu prednost u domaćem šampionatu, odnosno osiguranu titulu. Međutim, Olimpijakosu ne ide u prilog da je poražen u svih 11 prethodnih gostovanja u Engleskoj, odnosno da je Mančester na Old Trafordu savladao sve ekipe iz Grčke.

U drugom susretu večeri pred Borusijom Dortmund je 90 minuta odrađivanja posla protiv Zenita kojeg su srušili još u prvom meču u Sankt Peterburgu (4:2). Za očekivati je da će Jirgen Klop promešati karte, kako bi odmorio ključne igrače i ostavio ih sveže za nastavak trke u Bundesligi u kojoj se bore za drugo mesto i plasman u elitno takmičenje i naredne sezone. To bi priliku u postavi moglo da da i našem Milošu Jojiću koji je iskoristio priliku kad god je ulazio sa klupe, a sada bi možda mogao biti i starter.

Na terenu će se evidentno naći još jedan fudbaler iz Srbije, Aleksandar Luković u dresu Zenita, dok je Neven Subotić povređen i neće biti u sastavu „milionera“. Oba rivala u meč ulaze posle poraza za vikend, Zenit od najvećeg rivala moskovskog CSKA, a Dortmund od imenjaka iz Mejhengladbaha. Zenit je sebe na taj način udaljio od titule za tri boda, dok su „milioneri“ zakomplikovali sebi borbu sa Šalkeom za drugo mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari