Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Duško Radakovićuručio je ovih dana gradonačelniku Sremske Mitrovice Branislavu Nedimoviću 2,8 miliona dinara za program racionalizacije zaposlenih u gradskoj upravi.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice kaže da je osnovna ideja da lokalna samouprava postane pravi servis građana i da im, uz tehničku modernizaciju, pruži što kvalitetnije usluge. Takođe, sa 182 zaposlena mitrovačka gradska uprava ne spada u preglomazne.

– U poređenju s gradovima slične veličine, kao što je primera radi Leskovac, koji ima 750 zaposlenih, mi čak imamo najmanju administraciju i najmanja izdvajanja za plate u gradskoj upravi. Ali, modernizacija traži nove ljude i kvalitetnije usluge. Prošlo je vreme kada se zapošljavanje u institucijama shvatalo kao socijalna kategorija. Da se sve ovo ne bi pogrešno protumačilo, mora se jasno reći da mi nikoga ne teramo s posla. Anketirali smo zaposlene i utvrdili njihovu zainteresovanost da svojevoljno napuste gradsku upravu, uz sve prinadležnosti koje im pripadaju po zakonu – pojasnio je Branislav Nedimovići dodao da se procenjuje da će ovom racionalizacijom iz uprave otići dvadesetak zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari