Manji gradski autobusi u Zrenjaninu za racionalnije poslovanje 1Foto:M.Pudar/Danas

Nova. manja vozila nabavio je gradski prevoznik Net bus u Zrenjaninu zbog, kako kažu, sve manje putnika. Sada na nekoliko gadaskih linija mogu da se vide simpatični, crveni mini busevi

Izgledom su kao i veliki, imaju i dupla automatska vrata, sve je isto samo prilagođeno manjem broju putnika. Sa 20 mesta za sedenje pokazali su se kao idealno rešenje za gardsku vožnju-

„U preduzeću su sagledali frekvenciju putnika i ekonomsku opravdanost svih linija i vozila na njima, pa su se odlučili da nabave pet manjih vozila. To omogućava da se pojača intenzitet saobraćanja na novim linijama. Gledalo se da se novim vozilima i linijama izlađe u susret zahtevima građana, ali i da s eostvari racionalnije poslovanje“, objašnjavaju u Net busu.

Pored nabavke pet novih crvenih mini buseva zrenjaninski prevoznik „Net bus“, uveo je od početka godine dve nove linije gradskog prevoza.

Linija broj 3 sada ima maršrutu Gradnulica – Duvanika i saobraća od tog naselja na severu grada, preko Karađorđevog trga, do centra grada, odnosno Doma učenika „Angelina Kojić Gina“, nastavlja ka glavnoj pijaci, naselju „Duvanika“ i nazad na Gradnulicu. Autobus saobraća na svakih pola sata,

Druga je linija broj 4, koja saobraća na relaciji Fabrika stanica – Mužljanska kolonija, dok je u ranijem periodu vodila iz Banatske ulice ka Mužljanskoj koloniji.

Takođe, linija broj 1, koja je od početka pandemije koronavirusa radila dvokratno, ponovo radi po ceo dan.

Ostale gradske autobuske linije 5, 6, 10 i 10a i dalje rade po ceo dan, a cena karte u gradskom prevozu je nepromenjena, iznosi 90 dinara. Mesečna karta za zaposlene je 2.500 dinara.

Lokalna samouprava u Zrenjaninu subvencioniše gradski prevoz za 10 kategorija građana i školske dece, među kojima su i penzioneri.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari