Manojlović i Zelenović različito o novim zahtevima opozicije u vezi sa ekološkim protestima

Ostavite komentar


  1. Trude se ali nekako nisu ubedljivi da ih bas toliko brine zastita prirode i ekologija i da je to najvaznija tema i da sve ovo rade jer ih brine ekologija. Pre nekoliko nedelja najavljena je promena oporezivanja automobila, smanjuju se porezi na starije automobile sa velikom kubikazom sto znaci da ce se povecati uvoz takvih automobila koji ozbiljno truju vazduh. Imacemo jos vise starih auta po ulicama koji zagadjuju a niko od ovih nije ni rec rekao.

  2. Podrška za Manojlovića, Zelenović i ostali , pedala!
    Savo, nemoj samo u nikakve koalicije sa političarima koji su na sceni (pri tome mislim i na opoziciju i na vlast), narodu je preko glave da gledaju iste lažljive face već 20 godina. Sam druže bolje ćeš proći, ako nekome priđeš isti si kao i oni i izgubićeš podršku koju imaš kao neko novi.

  3. Manojlović je stav da ne treba iznositi nove zahteve obrazližio iskustvima koja pokazuju da dodavanje novih zahteva – razvodnjavaju proteste. Jedan od primera, koji je naveo, bio je protest “ 1 od 5 miliona“ koji se ugasio upravo zbog stalnog dodavanja novih zahteva. “ Na kraju nismo znali zbog čega šetamo“ – rekao je Manojlović. Što deluje vrlo racionalno. S druge strane, jasno je i legitimno da političke stranke imaju svoje interese zbog kojih smatraju da bi sa ovim rezultatima protesta mogli da se reše i drugi problemi. Kojih je previše a to nije moguće na ulici jer je potrebno “ resetovati“ ceo nakaradni sistem. Što se može uraditi samo pobedom opzicije na izborima. Protesti su, pored pritiska na vlast da odustane od dva kriminalna zakona, istovremeno iohrabrenje građana da pokažu da više ne žele da trpe sns teror.

  4. Ako se Zelenovic ne udalji sa protesta stvar je propala.Zuti ne shvataju da su proslost I da im nema povratka.Uz to treba imati u vidu da je Vucic gradio I dalje gradi svoju diktaturu na boljim lazima I „pomoci“ od 20 evra koji za sirotinju mnogo znace.Slabi ste vi da tu „masinu“ obmana I lazi srusite jednim udarcem.Polako, demokratija se osvaja parce po parce.Dragojevic I Manojlovic ozbiljni I realni ljudi.

  5. I sada lepo razmislite, ko to RUŠI svaku priliku da se narod oko nečega okupi !?

  6. Manojlović je u pravu neka se ispoštuju prvo ova dva zahteva .Ulazak političara u organizaciju protesta je rizičan jer kad je Obradović uleteo u organizaciju šetnje i uleteo u RTS upropastio je i ugasio šetnju po Beogradu.Nikad nije jasno ko još od njih radi za vlast.

  7. Da li ljudi razumeju da ekološki ustanak traži da niko ne otvara rudnik ni Rio Tinto ni niko drugi to je jedan od zahteva,džabe se borimo ako oni otvore lupam ćerku i nazovu je Green Jadar i opet vade litijum.Drugi zahtev je da se udalji ona iz Rem-a koja je pozvala na hapšenje učesnika protesta ne vidim šta su problem ta dva zahteva ,i što sad Savo deli misli da ima veću podršku naroda od ovih,stvar je da zajedno imaju podršku a on sad opet deli

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.