Manojlović putem holograma otvorio konferenciju „Pravo i Inovacije“ – pogled u budućnost 1Foto: Pravo i inovacije

U beogradskom hotelu Envoy Conference otvorena je konferencija „Pravo i inovacije“ – Pogled u budućnost u organizaciji Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Konferenciju je na zanimljiv način, putem holograma, otvorio doktor pravnih nauka Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

„Na svetskom nivou IT sektor danas vapi za radnom snagom. Koliko god ljudi da se obuči za rad u digitalnom svetu, deficit se ne smanjuje, a plate nastavljaju da rastu. Samo ove godine srpski IT sektor je izvezao usluge vredne 1.67 milijarde evra. Za jednu, po broju stanovištva i veličini teritorije malu zemlju, poput Srbije, u pitanju je šansa da štrbne mali, ali za nas više nego dovoljan deo ogromne količine novca koja je u opticaju. Mlade generacije, koje se odlikuju digitalno posmenim i obrazovanim ljudima, ne moraju da odlaze iz Srbije, već, ko što je retko bio slučaj u istoriji, mogu da dovedu taj svet u Srbiju. Zbog prirode njihovog posla, omogućava im se da rade poslove za svetske kompanije, ali žive sa porodicom u Srbiji. To istovremeno podrazumeva rasterićivanje javnog sektora i ulaganje novca u ključne oblasti poput zdravstva, obrazovanja i infrastrukture, umesto hranjenja sistema niskih plata u manuelnim fabrikama, partokratske administracije i rudarstva
prljavih tehnologija. To je vizija Srbije koja ovaj put mora spremno da dočeka četvrtu tehnološku revoluciju“, rekao je Manojlović.

„Pravo i Inovacije“ je konferencija nove generacije pravnika, ekonomista i inovatara gde se razmenjuju mišljenja u dinamičnom tok šou formatu.

Govornici su advokati iz najboljih kancelarija (Goran Draganić, Gecić, Živković – Samardžić, JPM, Karanovići, Stanković), ali i pofesorka Vanja Bajović, Milan Ćulibrk (NIN), Zoran Drakulić (Point group), Dejan Tonić (ERDB), Predrag Milovanović, izborni član Državnog veća tužioca i mnogi drugi.

„Pravo koje je uvek tradicionalno, mora dati odgovor na moderne izazove. Nemati pravne odgovore na specifičnost sadašnjice, znači izložiti društvo da ga šanse novog doba (ponovo) promaše ili izazovi današnjice (ponovo) samelju“ istakao je dr Savo Manojlović.

Sva ova pitanja, razmatraju se na stručnoj konferenciji “Pravo i inovacije” koja se održava u Beogradu 3. i 4. Decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari