Marija Lukić: Jeličić bahat i na sudu, institucije ne štite žrtve seksualnog nasilja

Ostavite komentar


  1. Suđenje Jutki (i ne samo njemu) je pravo lice ove mafijaške vlasti. Osioni zločinci svih vrsta imaju podršku vlastodržaca a žrtve se stavljaju na stub srama. Marija će dobiti ispravnu presudu samo kada se bude obratila međunarodnom sudu, ovde ne.

    1. dotle će se njeno pravo na fer suđenje u razumnom roku odužiti na 8-9 godina..

  2. Ovo je gore od zone sumraka.Ovde ne postoji sistem ni država spremna da zaštiti poštene građane.Ovde se štite samo kriminalci bliski vučiću.Ne znam dokle će ovo narod da trpi?

  3. Не знам истину, али је сва прилика да је тај Јутка један локални СНС шериф и кабадахија коме фали и образовање и култура и васпитање али за мене је у овом случају много важније питање одакле једној општинској службеници пара да плаћа Боривоја Боровића, коме тепих у канцеларији вреди колико половина општине Брус?

    1. i ja se pitam, ali da ne bi diskreditovao tuzilju mislim da ce sve to naplatiti Jutka odstetom.. i ne, to nije “mnogo vaznije pitanje“!

    2. Вероватно чувате, у резерви, и оно, још важније питање: ‘А, где је печат?’

    3. Marija uzela jednog advokata, ali odakle Jutki pare da uzme sest advokata. I sta ce mu brate sest kad je ,,nevin,,.Dali su njihovi tepisi u kancelarijama sest puta skuplji od tepiha kod gospodina Borovica. Ma tipican SNS rijalti sou.

    4. Stvarno Vam je to „u ovom slučaju mnogo važnije“? A zašto gospodine? Da li Vam činjenica da je bilo 7 žena i 7 prijava, a podignuta optužnica samo u slučaju Marije, koja, eto, ima jednog od najboljih advokata u Srboji, nešto govori?

    5. Pa pomazu joj finansiski svi oni koji vide nakaradnu vlast u ovoj drzavi. I sam Borovic zeli da da svoj strucni doprinos pravdi protiv ovog serifa iz Brusa.

    6. Да си прочитао текст, само би ти се казало…
      Боривоје Боровић је члан председништва Народне странке, а Марија члан те странке, па је 99,99% заступа про боно, тј. само за адвокатску награду, која му следује ако добије спор, а коју у том случају плаћа страна која је спор изгубила (Јутка).

    7. Ona je clanica njegove partije, pa je zastupa for free… plus mu super reklama… Ne moze tepih da se zaradi iskljucivo alavoscu… mora malo i na foru…

    8. Koliko znam, covek radi taj slucaj pro bono, ne placa ga.
      Zanimljivo da je Vama od svega samo to bilo interesantno, odakle novac zrtvi..

    9. čovek pristao da radi za troškove, a kada Marija naplati odštetu može da ga časti, a možda ni ne mora. Pored redovnog posla postoje slučajevi koji su izazov za advokate, a naše familijarizivano i trulo pravosuđe svakako jeste izazov i dobro je upisati plus na takvom slučaju koji bi kasnije doneo dosta posla njegovoj kancelariji. Nije malo ući u proces u kome sa jedne strane imaš funkcionera vladajuće stranke, ljude u sudu sa kojima je odrastao i sa druge strani stoji jedna mlada stanovnica tog mestašca. Dobije li ovo, radeći bez nadoknade, dobiće mnogo novih poslova na kojima će pokriti troškove ovog slučaja i još više zaraditi. Ovde su njih dvoje protiv dva stuba vlasti, bar tako deluje.

  4. Evo ministarka Mihajlović se svaki drugi dan oglašava u javnosti sa temom ugroženosti žena. Izostala je njena reakcija u konkretnom slučaju. Nikada nije osudila ponašanje svog stranačkog kolege, niti je rekla da takvim kadrovima nije mesto u njihovoj stranci. Znači osuda i priča postoji samo u nekim imaginarnim opštim slučajevima, konkretno u datom slučaju nečinjenje predstavlja podržavanje takvog ponašanja. Toliko o zalaganju za prava žena od jedne žene.

  5. Ne znam šta se tačno dešavalo ali mi je interesanta jedna stvar: tuženog Jutku zastupa(brani) 6(šest) advokata.E to se zove zaštita nevinosti!
    Naravno, ne treba zapostaviti ni činjenicu koliko košta takva pravna zaštita a čovek je samo predsednik jedne male, nerazvijene opštine.

  6. Pa ko sada odugovlači i ne želi suđenje, ko kupuje vreme? Traženjem izuzeća sudija i Predsednika suda poručili su javnosti da im nije stalo do sudskog procesa već da ga odugovlače traženjem izuzeća. Gospođo Lukić, ako želite pravdu i tvrdirđte da je Vaša prijava istinita, ne odlažite suđenje jer time javnost odbijate od sebe.

    1. Anastasija. ..nemam reci da opišem gadjenje koje sam osetio prema Vama čitajući Vas komentar
      Zamislite da Vaša ćerka prodje kroz to što prolazi Marija
      Pravda za Mariju
      Zatvor za STOKU

  7. Ne volim i gotovo uvek izbegavam da budem, kako bi rekli stari – prost. Ali: Stoka, a ovu stoku, govnjivim motkom u zatvor i svakog dana, ponovo govnjivom motkom. I tako godinama. Dok ne pične da se kaje. Pa svejedno, ponovo ežednevno nekoliko godina govnjivom motkom-da mu više nikada ne padne na pamet. Da zaključim -Stoka.

  8. Slučaj traži istraživanje,tojest motive zasto je dama odlucila da pokrene ovaj slucaj.Analizirati njen psiholoski profil,sve od njenih pubertetskih dana,njene veze,sklonosti…Pre svega zbog toga njena pojava kazuje da se neradi o obicnoj zeni vec onoj kòja zna da koristi i svoj mozak posebno kada nedto krene kako to nije planirala.Nije jedini slucaj jer zene imaju perfidne metode kako da ostvare svoje ciljeve.U svakom slucaju predmet za analizu,a uzeti u obzir i sta kaze druga strana…

    1. @Fotopres: ne šta kaže druga strana nego kako rekoste: “istraživanje, profil, od puberteta..“ o Jutki!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.