Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu protiv Nemanje Stajića, SSP traži gradske izbore u martu 1foto: Printskrin Fejsbuk

Marinika Tepić, potpredsednica SSP, najavila je da podnosi krivičnu prijavu protiv bivšeg gradskog sekretara za legalizaciju Nemanje Stajića kao i protiv Dragana Ruvarca, direktora firme Stefial, zbog netačnog rešenja o ozakonjenju objekta u Baba Višnjinoj ulici na Vračaru.

Tepić je novinarima, na konferenciji za medije na pomenutoj lokaciji, predstavila tekst krivične prijave, rekavši da se jasno vidi lakim uvidom u broj rešenja o ozakonjenju, da je ono antidatirano, kao i da je napravljeno kasnije nakon što su za to pribavljeni snimci.

„Više od 70 odsto objekata je ozakonjeno na ovaj način, oni ne mogu da dokažu da je ta izgradnja počela, onda kada je to ovde napisano“, rekla je Tepić, i navela da će odmah posle obraćanja novinarima otići da preda krivičnu prijavu.

Plašimo se i opravdano strepimo da će Nemanja Stajić odgovarati samo za to jedno krivično delo, a matrica će ostati nepromenjena i ništa se u stvari neće promeniti, dodala je ona.

Podsetiću vas na situaciju koja dodatno izaziva strah kod Beograđana, a to je da je Stajić povezan sa narkokartelom Darka Šarića, sećate se da je 2021. zaustavljen na ulazu u CG, ali je tada rekao da je nezaposlen, iako je bio gradski sekretar, i nalazio se u vozilu Nenada Markovića zvanog Ćelo koji je pripadnik Šarićeve grupe, ispričala je Tepić.

Da li su to bila najjača leđa Nemanje Stajića da bi on mogao ovako da radi, navela je potpredsednica i poslanica SSP i dodala da će insistirati da u optužnici ne može da se nađe samo taj objekat nego i „svi saradnici i svi nalogodavci Nemanje Stajića“.

Po njenim rečima, ne može samo Nemanja Stajić da bude okrivljen samo za jedan objekat, niti da se sve zataška time što mu je u julu istekao mandat pa ga nisu ponovo izabrali na funkciju.

Ona je ukazala da je kvadrat na ovoj lokaciji vredan oko 5.000 evra, te da podignuta zgrada vredi više od 20 miliona evra u ovom trenutku, i pozvala novinare da pomnože sa još koliko puta koliko ima ovakvih objekata u gradu Beogradu.

Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu protiv Nemanje Stajića, SSP traži gradske izbore u martu 2
Printskrin

Očekujemo na osnovu naše krivične prijave da ih istražni organi ispitaju, dodala je Tepić i zamolila novinare da isprate i istraže, ističući i da Agencija za borbu protiv korupcije treba da uporedi imovinu Nemanje Stajića sa njegovom platom, kao i sve njegove restorane iza kojih stoji poput restorana „Babaroga“.

To što je Nemanja Stajić potpisivao želje ljudi i SNS i za to se i okoristio, napomenula je.

Mila Popović, predsednica gradskog odbora SSP, podsetila je da već tri godine SSP priča o braći Stajić i njihovim kombinacijama, da su podnošene razne prijave, kao da se i danas se pokazuje da je sve što su govorili tačno.

Ništa se u Beogradu neće promeniti, sve ostaje isto, dodala je Popović osvrćući se na to što je u međuvremenu imenovan novi gradonačelnik Aleksandar Šapić iz redova SNS.

Podnosimo krivične prijave protiv Stajića ali tražimo i odgovornost protiv svih onih koji nisu sprovodili zakon i nisu radili svoj posao, dodala je Popović.

Nećemo ćutati ni na rokade koje se sada izvode da bi se doveli neki novi Stajići a to upravo gradonačelnik Šapić radi, zaključila je Popović.

Pomenula je da je Sonja Božović godinama bila inspektor inspektorata koji se oglušivao o pozive građana da izađe na teren, i ona je umesto da bude smenjena, dobila još veća ovlašćenja, i postavljena je na čelo sekretarijata koji sada objedinjuje poslove inspekcijskog i komunalnog nadzora.

I dalje će investitori graditi svoje komplekse, kakve žele i gde god žele, a Beograđni će posle svake kiše imati poplave, rušiće nam stare predratne vile i zgrade, menjaće nam izgled grada prema svom nahođenju, istakla je čelnica SSP.

Beograđani su u svom gradu postali zarobljenici investitorskog urbanizma, mnoramo da ovo zaustavimo, jer će u suprotnom Beograd postati deponija loših ideja i odluka SNS, zaključila je Popović, poručivši da „moramo da tržaimo izbore u martu“.

Marinika Tepić je novinarima precizirala da su ona i Popović prvo obavestile javnost pa tek onda idu da podnesu krivičnu prijavu, kao što su i ranije radili čelnici SSP.

Prema njenim rečima, deluje kao planiranje da se Nemanja Stajić ipak malo kazni, a da sve ostane netaknuto kao i imovina koja je sticana kroz koruptivne radnje.

Naravno da sumnjamo da se ne radi o nameri SNS da se obračuna sa kriminalcima u svojim redovima, već osnovano sumnjamo da je Nemanja Stajić došao u situaciju da plaća ovu cenu, zato što korist i profit nije dovoljno podelio dovoljno sa šefovima u SNS, zaključila je Tepić.

To je praksa delovanja u SNS i na drugim primerima, dodala je ona.

Prema njenim rečima, oni koji su smenjivani, uglavnom su prestali da više zadržavaju za sebe, a da odnose dobit na određeno mesto.
Nađen je jedan primer, koji nije takve snage da bi zaista krivičnu odgovornost sveo na ovu ravan koju Nemanja Stajić zaslužuje, dodala je Tepić.

Ove zgrade se u kraju nazivaju „fudbalerke“ zato što je jedan od vlasnika Dejan Stanković, dodala je potpredsednica SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari