(VIDEO) Marinika Tepić posle sastanka kod Brnabić: Saopštićemo odluku o učešću na beogradskim izborima u petak 1Printskrin N1

Mi ćemo odluku naše koalicije o sada već raspisanim izborima u Beograd saopštiti u petak, rekla je Marinika Tepić (SSP), posle sastanka o izbornim uslovima u Skupštini.

Tepić je napomenula da će odluka na nivou koalicije Srbija protiv nasilja biti jedinstvena, a ponovila je i da Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine, nije usvojila većinu predloga opozicije.

Posle Marinike Tepić, o nespremnosti vlasti da ispuni predloge o izbornim uslovima koje je podnela opozicija, govorili su Zdravko Ponoš (Srce) i Biljana Đorđević (ZLF).

Sastanak predstavnika vlati i opozicije je počeo jutros u 9 časova, a predstavnici koalicije obratili su se novinarima posle nešto više od 4 sata razgovora.

Za danas u 15 sati najavljena je konferencija za štampu predstavnika inicijative Proglas, koju čini grupa uglednih ličnosti, koja je tokom prošlih izbora vodila kampanju za podizanje izlaznosti.

Beogradski izbori raspisani su za 2. juni, ali opozicija traži da se na temelju preporuka ODIHR-a, ispuni nekoliko uslova, a jedan je o tome da se beogradski izbori spoje sa datumom ostatka lokalnih. Ovaj zahtev proističe iz toga što su na izborima 17. decebra u Beogradu, predstavnici opozicije uočili problem „seljenja birača“ u korist vlasti. Posle tih izbora, podsetimo, beogradska vlast nije formirana jer nije konstituisana Skupština grada zbog odnosa snaga, gde su stranke koje su opozicione, ili formalno nisu u vlasti, imale većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari