Marinović favorit SNS za Šabićevog naslednika

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu najizvesniji kandidat za novog poverenika

Ostavite komentar


    1. Kako se ovaj vodja zeza sa nama, ali nicija nihe gorela do zore, pa nece ni tvoja. A onda…..lustracija

    2. Za šta? Hajte, molim vas, pa on ne ispunjava elementarne uslove – da je lice s ugledom u oblasti zaštite unapređenja ljudskih prava.
      Kako štitio ljudska prava – kažnjavao za prekoračenje brzine, narušavanje javnog reda i mira, suzbijanje ulične prodaje….

  1. Milan Marinović je dobar predlog i verujem da bi njegov rad dosta toga doprineo na bolje.

    1. Miro, dosta s praznim pričama i floskulama. Poverenik treba da ima iza sebe rad kojim je izgradio ugled u oblasti zaštite unapređenja ljudskih. prava.
      Možda je g. Marinović divan čovek, ali kada i na koji način je štitio ljudska prava u svom dosadašnjem iskustvu.

  2. Ocekujemo velike promene u prosveti, Sarcevic svakako nije dorastao ovoj funkciji.

    1. Dejane, ne traži se menadžer u pisarnici Poverenika za informacije od javnog značaja već lice koje bi bilo upravo Poverenik. Znači, potrebno je da ta osoba bude lice s ugledom u oblasti zaštite unapređenja ljudskih prava. Prosvetlite me, molim vas, pa mi pojasnite kako se to jedan prekršajac bavio zaštitom ljudskih prava? Da li mislite da je jedno saopštenje Udruženje sudija za prekršaje svojevremeno da se prekršajci bave zaštitom ljudskih prava, dovoljno da Marinović bude izabran za poverenika? Tužno je što prekršajci (izvinjavam se, ali ne mogu da kažem sudije jer do skora su to bile „kvazi sudije“ s obzirom da to i nije bio sud nego organ uprave) poput Pašalića kao štiti prava građana ove zemlje! Pa zar nije dovoljno velika greška načinjena njegovim izborom?
      Ako gospodin Marinović odlično vodi prekršajni sud, pa nemojte onda pomerati čoveka otud. Neka ga tamo. Bolje po sve!

    2. Da, i za Zorana Pašalića su govorili da ima iskustva u vodjenju prekrsajnog suda pa ga staviše za zaštitnika gradjana. Ali, on ni danas nakon dve godine na toj poziciji ne shvata šta su ljudska prava jer on jednostavno nema niti zeli da ima svest o tome. Ilustracije radi – Pašalić smatra da institucija Zaštitnika građana treba da se bavi zaštitnom prava lica lišenih slobode iskljucivo ukoliko su oni osuđeni za krivična dela koja su učinili iz nehata, a ostalima ne. I šta taj čovek uradi od jedne takve, ugledne institucije? Uništio je, urušio i obesmislio nadležnosti Zaštitnika građana.

      1. Zato mu zamenici i nisu potrebni iako Zakon propisuje obavezu da ima zamenika za zastitu prava lica lisenjih slobode. Verovatno je utvrdio da je medju robijasima (tako se on izrazava) ima malo onih koji su ucinili krivicno delo iz nehata, pa zbog malog broja se ne isplati da ima zamenika za ovu specijajisticku oblast. Toliko o njegovom poimanju ljudskih prava

  3. Varljivo leto 2019! Prisetite se leta 2017. godine i malte ne iste situacije – kraj jula a poslanici se naprsno setiše da institucija Zaštitnika građana već mesecima nema čelnog čoveka. I preko noći izvukuše od nekud do tada totalnog anonimusa u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih prava – Zorana Pašalića. Istina, pojavljivao se on ranije na televiziji i branio odredbe Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima kojima je bilo predviđeno da građanin ne može da dobije ličnu kartu, pasoš, ne može da registruje auto ako prethodno nije platio porez na imovinu! Upravo na inicijativu tadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića, Ustavni sud je te odredbe proglasio neustavnim jer narušavaju garantovana ljudska prava svakog građanina ove zemlje. Eklantan primer njegovog opsega svesti. Velika greška je tad načinjena a posledice svi trpimo, a i još će se dugo i nakon njegovog odlaska (nadamo se skorog) osećati.
    Predlaganje Marinovića, sudije za prekršaja za poverenika je identična priča kao i sa Pašalićem.
    Znači, Pašalić je prototim ličnosti kakva je ovoj državi potrebna na čelu institucija koja bi trebale da štite ostvarivanje, unapređenje i promovisu ljudskih prava. Na taj način ih država pretvara u GONGO institucije.
    Strašno i tužno, istovremeno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.