Mašine iz fabrike na doboš zbog duga za plate

Radnici turske fabrike tekstila Ringelsan u Požarevcu prinudnom naplatom naplaćuju zaradu

Ostavite komentar


  1. Pravosnazne sudske presude imaju i radnici nekadasnjeg ( neko kaze jos uvek postojeceg ) preduzeca „ZELTURIST“ DOO Beograd, inace preduzece je osnovala upravo Vlada Srbije. Radnicima se duguju 17 neisplacenih plata i doprinosa za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine. Zasto se ne pokrece „stecaj“ u ovom preduzecu koje se bavilo „Zeleznickim ugostiteljstvom“ tojest uslugama i do danas nije jasno, mada je hotel „ZELEZNICAR“ Vlada Srbije predala Opstini Vrnjacka Banja da ga proda kako bi se isplatile komunalne obaveze i ostala dugovanja a ne i plate radnika. Ocigledno je neko veliko „muljanje“ u toku i da se vec sigurno zna ko je „kupac“ ( poklonoprimalac ) blizak SNS vlasti, koji ce dobiti na tacni napusteni objekat u centralnom vrnjackom parku neposredno u blizini izvora „Topla voda“. Inace hotel „Zeleznicar“ u Vrnjackoj Banji zvanicno se nalazi pod zastitom spomenika kulture od kulturno-istorijskog znacaja iz Kraljeva. Hotel je radio do maja 2015. godine do kada su i radnici radili pre nego sto su „najureni“ od strane drzave uz „jadnih“ 200 evra po godini staza uz 17 neisplacenih plata. Koliko nam je poznato a moze se i lako proveriti „ZELTURIST“ jos uvek formalno postoji u okviru „Zeleznice Srbije“ sa direktorom na celu inace „kadrom“ SNS-a Lugonjicem i nekolicine radnika u Upravi na „Hajduk Veljkovom vencu“ 4 /1, kojima Vlada Srbije i Zeleznica redovno isplacuje plate i sve doprinose. Sramota ako jos uvek za sramotu znaju kako ministarka Zorana Mihajlovic tako i premijerka Brnaric i predsednik drzave ( posto je u to vreme bio premijer i predsednik SNS-a ) Aleksandar Vucic, cist kriminal i nepotizam u Javnom preduzecu ciji je osnivac drzava ( koja drzava ) Srbija.

  2. Naslov bi trebalo da glasi „radnici zaklali vola za kilo mesa“. Zbog 3 neisplacene plate ostacete bez masina, alata i sirovina. A to znaci, posle prodaje opreme slede otkazi svima jer necete imati sta i na cemu da radite :)))

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.