Direktor JP Gradska toplana u Pirotu Radovan Nikolić izjavio je za Danas da trenutne zalihe mazuta iznose 85 tona i da je to dovoljno samo za grejanje narednih par dana. On je dodao da su za nesmetano odvijanje grejne sezone do 15. aprila kada se ona završava, neophodna stalna nabavka mazuta. On je dodao da je ova Toplana od Direkcije za robne rezerve u februaru dobila pozajmicu od 400 tona mazuta.

 – Sve te količine su potrošene i moraćemo da ih vratimo, kazao je Nikolić. On je dodao da su u januaru i februaru povećali naplatu računa od svojih korisnika.

– Dug vlasnika stambenog i poslovnog prostora iznosi 54 miliona dinara, on se smanjuje, ali stalno dolaze novi računi. Neredovne platiše najpre opominjemo, a onda podnosimo tužbe, ali imamo dosta korisnika koji i posle opomene ne plaćaju račune. Tužićemo sve one koji nisu izmirili obaveze prema toplani, rekao je Nikolić.

Od 1. januara ove godine povećana je cena grejanja u Pirotu. Za stambeni prostor cena je 47,4 dinara po metu kvadratnom, za poslovni prostor prve kategorije 142 dinara, a za poslovni prostor druge kategorije je 118,5 dinara po metru kvadratnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari