MCP: Inicijative koje su pojedinci podneli Ustavnom sudu nisu preduzete u dogovoru sa Crkvom 1Foto: Beta/AP Photo/Risto Božović (arhiva)

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je danas da inicijative koje su pojedinci podneli Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o slobodi veroispovesti nisu preduzete u dogovoru sa Crkvom, niti su usaglašavane sa njenim predstavnicima.

Pravni saveta MCP oglasio se povodom, kako se navodi, pojedinačnih pravnih aktivnosti lica koja nisu punomoćnici Mitropolije i eparhija Budimljansko-nikšićke, Zahumsko-hercegovačke i Mileševske.

Iz MCP su apelovali da se ne preduzimaju jednostrane i ishitrene pravne aktivnosti koje, kako su ocenili, „samo smućuju javnost i izazivaju zabunu“.

Poručili su da će Pravni savet „po blagoslovu i sa punomoćjem nadležnih crkvenih vlasti“, blagovremeno preduzeti sve neophodne pravne aktivnosti u pogledu zaštite ugroženih prava Crkve.

„Sve stručnjake i ljude dobre volje, koje boli ova nepravda prema Crkvi, pozivamo da svoje predloge, sugestije i ideje dostave Pravnom savetu preko Mitropolije i eparhija SPC u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari