Snežna oluja zahvatila je severoistok SAD, vetar je jak, a temperatura ispod nule, dok je u Njujorku prognozirano minus 13 stepeni. Zbog mećave je uzbuna proglašena u državama Njujork, Nju Džersi, Pensilvaniji i u delu Nove Engleske. Oko 3.000 letova je otkazano u SAD još u četvrtak. Oko 500 letova otkazano je sa aerodroma Njujorka, a nekoliko stotina je kasnilo.


U Bostonu, gde je u četvrtak takođe obilno padao sneg, temperatura je juče pala na minus 21. Gradonačelnik Bostona Tomas Menino je zatvorio državne škole, mobilisana je Nacionalna garda.

Nevreme u Njujorku predstavlja prvi test novog gradonačelnika Bila de Blazija, koji je u sredu preuzeo novu funkciju. „Spremni smo!“ – rekao je on i pozvao građane da se što pre s posla vrate kući i da ne izlaze uveče, kao i da paze da li susedima treba pomoć. „Biće abnormalno hladno“, rekao je gradonačelnik Njujorka i preporučio da se koristi javni prevoz.

Guverner Nju Džersija Kris Kristi proglasio je vanredno stanje, kao i guverner države Njujorka Endrju Kuomo. U Konektikatu guverner Danijel Maloj je naredio svim državnim službenicima da ranije odu kući da bi se rasteretio saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari