Mediji: Saslušan doktor iz Sremske Mitrovice, određen mu pritvor 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

M.M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, koji je uhapšen zbog navoda da je izvršio akušersko nasilje usled čega je preminula jedna beba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Sremskom Mitrovici.

Dana 20. januara 2024. Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici priveden je M.M., lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo dana 12. januara 2024. godine u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je saslušan, nakon čega je mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku — zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu, a javnost se obaveštavati o svim radnjama koje preduzme.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, lekar specijalista nije priznao delo za koje se optužuje, dok je saslušanje trajalo kratko. Rekao je da je radio u skladu sa procedurama, dok izvor navodi da je delovao neuverljivo.

„Bio je uzrujan, uznemiren zbog svega, ali nije delovalo uverljivo to što je govorio“, kaže izvor „Blica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari