Mediji: Uskoro suđenje hrvatskim pilotima za raketiranje izbeglica na Petrovačkoj cesta 1Foto: Apelacioni sud sajt

Suđenje četvorici hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca, uskoro bi trebalo da bude zakazano, piše danas Politika.

Kako list navodi, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu kojom se Vladimir Mikac, Zdenko Radulja, Željko Jelenić i Danijel Borović terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništa u saizvršilaštvu.

Odeljenje za ratne zločine Apelacinog suda u Beogradu donelo je 11. avgusta ove godine rešenje kojim je odbilo kao neosnovane sve žalbe branilaca protiv prvostepenog, odnosno rešenja kojim je Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu.

„Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da u konkretnom slučaju ima dovoljno dokaza se osnovana sumnja da su okrivljeni učinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, podigne na nivo opravdane sumnje koja je neophodni uslov za podizanje optužnice“, rekla je portparol Apelcinog suda Mirjana Piljić.

Tužilatštvo za ratne zločine predložilo je sudu da proces protiv okrivljenih vodi u njihovom odsustvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari