Medijima u Srbiji od Ministarstva 351 milion dinara 1Foto: Pixabay/Engin Akyurt

Ministarstvo kulture i informisanja je danas na svom sajtu objavilo rezultate deset konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koji su zaključeni 6. aprila. Odabranim medijima će na osnovu ovih deset konkursa biti dodeljen 351 milion dinara.

Na sajtu Ministarstva kulture i informisanja objavljeni su rezultati konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za internet medije, radio, televizije, štampane medije i servise novinskih agencija, elektronske medije sa Kosova i Metohije, za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, objavilo je Udruženje novinara Srbije.

Objavljena su i rešenja za konkurse za medijske sadržaje namenjene osobama sa invaliditetom, medijske projekte koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture i medijske sadržaje namenjene pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona.

Na sajtu Ministarstva kulture i informisanja su i rezultati Konkursa za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja

Korisnicima kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje projekata putem imejla će biti poslat ugovor o sufinansiranju projekta i detaljna uputstva stručne službe o specifikaciji troškova u revidiranom budžetu.

Ministarstvo kulture i informisanja je rezultate za svih deset konkursa objavilo 92. dana od zaključenja konkursa. Prema Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, odluka o raspodeli sredstava donosi se u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari