Vojska Srbije započela međunarodne vežbe "Gvozdeni mačak 2021" i "Komšije 21" 1Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Vojske Srbije započeli su danas dve međunarodne vežbe, „Gvozdeni mačak 2021“ i „Komšije 21“, u cilju razmene iskustva sa Mađarskom vojskom i pripadnicima Nacionalne garde Ohaja.

Na pologonu Vojske Srbije, na Tisi kod Titela, pripadnici Rečne flotile realizuju taktičku vežbu „Gvozdeni mačak 2021“ zajedno sa Prvim pukom za razminiranje Mađarske vojske, dok se Međunarodna taktička vežba „Komšije 21“ održava u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu, a zajedno sa pripadnicima naše vojske realizuju je pripadnici Mađarske vojske i Nacionalne garde Ohaja.

Cilj vežbe „Gvozdeni mačak 2021“ je razmena iskustava u primeni taktika, tehnika i procedura u zaštiti rečnog saobraćaja kao i unapređenje saradnje sa Mađarskom vojskom kroz zajednička uvežbavanja i realizaciju vežbe rečnih jedinica.

Tokom petodnevnih vežbovnih aktivnosti, uvežbavaće se borbene radnje i postupci rečnih jedinica u zaštiti rečnog saobraćaja, uz izvršenje bojevih gađanja po ciljevima na vodi. Ove godine poseban naglasak je na razvijanju sposobnosti zajedničke komande za planiranje, pripremu i izvođenje multinacionalnih vežbi.

Međunarodna taktička vežba „Komšije 21“, koja se održava do 24. septembra, ima za cilj da se učesnici taktički i tehnički obuče za primenu procedura u toku izvođenja multinacionalnih operacija, uz jačanje međusobnog poverenja i razmenu iskustava u međunarodnom okruženju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Vojska Srbije započela međunarodne vežbe „Gvozdeni mačak 2021“ i „Komšije 21“”

  1. Totalna glupost verovanje u rečnu ratnu flotu! Dovoljan je JEDAN neprijateljski vojnik sa (recimo) zoljom, u vrbaku, pa da obesmisli čitavu ovu detinjastu koncepciju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.