Međunarodni dan žena u Nišu: Vaučeri za jahanje u prirodi 1Foto: Zoo planet

Povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, Zoo planet iz Niša pripremio je vaučere za jahanje u prirodi i za rekreativno jahanje koji se dobijaju po osnovu donacija za životinje o kojima ovo udruženje brine.

“Vaučere za jahanje dajemo povodom Međunarodnog dana žena, a mogu ih dobiti i žene i muškarci, i iskoristiti ih ne samo 8. marta, već kad im to bude odgovaralo. Vaučeri se dobijaju na osnovu donacija, koje se kreću od 3.000 do 6.000 hiljada, a služe nam za ishranu i brigu o životinjama smeštenim kod nas”, kaže Dušan Stojanović, predsednik udruženja Zoo planet.

U zavisnosti od iznosa donacija za životinje, jahanje za dve osobe u prirodi u selu Kamenica kod Niša ima dužu i kraću relaciju.

Međunarodni dan žena u Nišu: Vaučeri za jahanje u prirodi 2
Foto: Zoo planet

Zoo planet postoji 13 godina i spasava i brine o divljim i nekim domaćim životinjama, kao i o zaštićenim i ugroženim vrstama.

U Zoo kutku u Kamenici trajno je smešteno oko 180 životinja.

Prema podacima udruženja, do sada je spašeno oko 5900 životinja, koje su tu dobijale veterinarsku negu, a kada bi se oporavile, vraćane su u prirodu ili su udomljavane.

Posetioci Zoo kutka mogu videti konje, magarce, veverice, srndaće, zečeve, ptice, zmije, svinje, koze, pse i druge spašene životinje.

Zoo kutak opstaje zahvaljujući prilozima ljubitelja životinja i projektima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari