Menja se Pravilnik o ocenjivanju u srednjoj školi

Ostavite komentar


  1. Ma najbolje da im svima upišu dvojke još na početku polugodišta pa onda ne moraju ni da dolaze :sarkazam:

  2. Kao da su i do sada poštovali pravilnik. Moja ćerka u drugoj godini nije imala ni jednu upisanu ocenu u drugom polugodištu iz engleskog jezika, a onda par dana pre kraja godine upisane sve četiri bez mogućnosti da ih popravi.

  3. Jedan od pravilnika i bitnih stavki koji treba da se uvede, jeste ta da niko ne može da padne godinu i ide na popravni! To je totalno degradirajuće za decu, glupost i gubljenje vremena! Za dvojku može svako da nauči, nastavnik da proceni kapacitete deteta i ma osnovu toga mu olakša! A ko želi veću ocenu ili na faks, svakako će se više truditi!

  4. Van pameti je računati ocene na kraju godine sa svim ocenama u prvom polugodištu, npr: klinac je u prvom polugodištu imao ocene 3,4,4,5 a u drugom polugodištu 4,4,5,5 i zaključeno mu je 4!!! Valjda treba da se gleda i aktivnost na času, kao i redosled ocena, a posebno to što su sve ocene iz pismenog bile petice, pa ne može da bude ista ocena sa pismenog i ocena sveske iz datog predmeta (biologija u pitanju VI razred)…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.