Meridianbet nastavlja da pomaže studentima i obrazovnim ustanovama za bolju budućnost Srbije 1Foto: Promo/Meridian

Nova akademska godina je nedavno počela, te je pravi trenutak da se podsetimo kompanije koja najviše brine o mladim talentima i visokoškolskim ustanovama naše zemlje.

Meridianbet, regionalni lider i pionir na tržištu igara na sreću Jugoistočne Evrope, već  godinama pruža podršku akademcima kroz niz akcija i stipendiranja onih sa desetkama u indeksu.

Kompanija koja posluje na preko 30 regionalnih i svetskih tržišta igara na sreću ugostila je i uručila posebne nagrade najboljim studentima završnih godina studija Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, koji svoje akademske studije završavaju sa prosečnom ocenom 10.00. A, to je samo formalna potvrda impresivnih znanja i veština koje imaju i o kojima će tek čuti čitava Srbija.

Mihailo Dašić je student Umetničkog fakulteta Univerziteta u Nišu (odeljenje za muzičku umetnost – odsek gitara) i izrazio je zadovoljstvo akcijom koju, već drugu godinu za redom, sporovodi kompanija Meridian, a koja poručuje da se vredan rad uvek isplati.

– Čitava akcija ima jako plemenit cilj, svima nam znači velika podrška koju dobijamo od Meridiana – poručio je Mihailo.

Studentkinja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Valentina Balint, za šest godina studiranja ne zna za ocenu nižu od desetke. Sada je stigla i nagrada za njen rad i trud.

– Čast mi je što sam pozvana da budem deo ove akcije. Studenti su budućnost države i treba podržati njihov rad i trud. Kompanija Meridian je među prvima koja nas se setila i pružila dragocenu podršku – istakla je Valentina, te potom dodala:

– Potrebna je velika hrabrost da se ostane, radi i napreduje u Srbiji. Upravo zbog toga ovakva podrška znači. Na taj način nas stimulišete da ostanemo ovde, a u mom slučaju to znači da lečim naše ljude, porodicu i prijatelje kao i svakog drugog – ističe Valentina.

Kompanija Meridian u ovu akciju uključila je i Univerzitet u Novom Sadu i Kragujevcu. Marija Brković, studentkinja Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i Slađana Babić, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu ne kriju oduševljene velikom akcijom i smatraju da su ovakve stvari dodatni vetar u leđa za njih da istim tempom nastave da grade svoju karijeru i nakon završetka fakulteta.

Osim desetki u indeksu, ove divne mlade ljudi povezuje još jedna želja – Srbija je zemlja u kojoj žele da ostanu i da se profesionalno ostvare i pored toga što su im sa ovakvim kvalifikacijama otvorena sva vrata Evrope i sveta.

Zato su postali stipendisti kompanije Meridian. I to u najvažnijoj fazi ličnog usavršavanja – pred sam ulazak u svet tržišta rada i sticanje veština od presudne važnosti za početak profesionalne karijere.

Meridian će nastaviti svoju misiju, koju sprovodi već nekoliko godina, a koja za cilj ima pružiti pomoć i podršku onima kojima je to potrebno.

Kompanija Meridian i studenti još jednom pobedili za porodicu Lazarević

Mesec septembar je, inače, bio u znaku studenata u kompaniji Meridian. Tačnije, 10. i 11. septembar na Adi Ciganliji protekao je u znaku sporta, ali pre svega humanosti, jer je omiljeno izletište Beograđana bilo domaćin plemenitom Humanitarnom sportskom turniru i rekordnom broju učesnika. Ono što je najvažnije – rezultat i pobeda na koju smo svi čekali ostvarena je van terena.

Kompanija Meridian, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ i Unijom studenata FON-a pokazali su nesvakidašnju energiju zajedništva i solidarnosti kako bi se omogućio novi život osmočlanoj porodici Lazarević iz Leskovca.

Humanitarni sportski turnir, na kojem je učestvovalo 315 igrača, oborio je sve rekorde u prikupljenim sredstvima na turnirima sličnog formata, a novac je prosleđen humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“ na ime predviđene pomoći porodici Lazarević.

Milion u humanitarne svrhe tokom Olimpijskih igara

Najveće regionalno ime iz sveta zabave i igara na sreću je za svaku medalju Srbije na letošnjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. doniralo 100.000 DINARA u humanitarne svrhe, a da je društveno odgovorna kuća bez premca u zemlji pokazao je i pre nekoliko sedmica, pobedom na humanitarnoj akciji za lečenje malog Boška Guglete, postavši vlasnik zastave Srbije sa potpisima naših olimpijaca.

Meridian stvara nove asove – škole sporta i pomoć klubovima širom Srbije

Dresovi, sportska i tehničke opreme, lopte… još jedan su deo mozaika ulaganja u budućnost ove domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cele zemlje, Meridian pokreće do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školicu sporta za mališane.

Pojmovi “mali“ i “veliki“, profesionalni i amaterski, sportovi s loptom i bez nje za Meridian ne postoje – podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću imaće svi zaljubljenici u sport u ovoj zemlji. Preko 50 klubova postalo je deo Meridian globalne sponzorske mreže.

Podrška nauci, kulturi i umetnosti u kriznim vremenima

Kultura i umetnost možda i najviše trpe tokom pandemije. Zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima, a to je Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Zato što život uvek pobeđuje, Meridian je lepša strana života!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari