Mesne zajednice će biti vraćene Zrenjanincima 1Foto: privatna arhiva

U Zrenjaninu će doći do politizacije izbora za Savete mesnih zajednica, upozorila je danas Demokratska stanka.

Kako kažu, na prvoj sednici Skupštine grada Zrenjanina u ovoj godini, koja je zakazana za petak, odlučivaće se o izmenama načina izbora članova i članica Saveta mesnih zajednica,

„Ako Skupština usvoji ovu odluku, više neće biti moguće da se građani samostalno kandiduju, budu izabrani ako osvoje dovoljno glasova i učestvuju u radu Saveta. Moraće da formiraju liste i da kao lista pređu cenzus, što nedvosmisleno daje prednost političkim partijama i postojećim udruženjima”, kaže poverenica Gradskog odbora DS Zrenjanin Alisa Kockar.

Navela je da su tokom poslednjih 10 godina oduzete skoro sve nadležnosti Savetima mesnih zajednica, a da se sada ide kroak dalje, u potpunosti se politizuju izbori za MZ uvođenjem proporcionalnog izbornog sistema.

“Pitanje je dana kada će se vlast promeniti i kada ćemo vratiti Savete MZ u ruke građanima, sa mogućnošću da sami odlučuju šta im je važno i kako žele da se njihov novac troši. Saveti MZ pripadaju građanima”, izjavila je poverenica Gradskog odbora DS Zrenjanin Alisa Kockar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari