U kladovskom naselju Pemci pre dvadesetak godina podignuta je zgrada za obdanište koje nikad nije useljeno, a koja će uskoro postati Biznis inkubator centar. U adaptiranom objektu površine 1.300 kvadratnih metara deset maloprivrednika započeće sopstveni biznis, a u toku je uređenje i čišćenje ovog objekta kao priprema za početak rada.


– Na opštinski konkurs za prijem malih i srednjih preduzeća u prvi Biznis inkubator centar, do predviđenog roka, prijavilo se pet vlasnika novootvorenih firmi, tako da će konkurs biti stalno otvoren. Početnicima u poslu pružićemo svu tehničku podršku. Prve godine maloprivrednici će besplatno koristiti poslovni prostor, a nakon toga moći će da ostanu u njemu pod tržišnim uslovima – navodi direktor kladovskog Biznis inkubator centra Peđa Petrić.

Projekat Biznis inkubator centra sprovodi se u okviru međugranične saradnje Srbija – Rumunija, a njegova je vrednost nešto manja od 100.000 evra. Najveći deo sredstava za njegovo otvaranje obezbedila je Evropska agencija za rekonstrukciju, dok je učešće opštine Kladovo deset odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari