Meštani sela Aradac kod Zrenjanina alarmirali su mesnu kancelariju i javnost tražeći pomoć zbog vode koja im je poplavila dvorišta. Stanari četiri ulice u kojima su se nagomilale podzemne i atmosferske vode smatraju da je za sve kriv nemarni komšija, koji je iz neznanja zatrpao postojeći kanal pa višak vode ne može da se drenira.

U nekim dvorištima voda je poplavila dvorišta i pomoćne prostorije, a negde je stigla i do domaćinstava.

– Ne znamo šta da radimo sa tolikom vodom, poplavljeni su obori, bašte, nekima je voda stigla do praga kuće. Mi smo imali kanal, ali ga je komšija koji je kupio plac na tom mestu slučajno zatrpao i nama napravio problem. Sad se voda nakuplja i meša sa septičkim jamama – kaže Jozef Havram.

U mesnoj kancelariji su obavešteni o izlivanju vode u ulicama Branka Radičevića, Đure Jakšića, Novosadske i Kukučinove i kažu da problem postoji već 20 godina. Proceduralno, slučaj sa poplavljenim dvorištima nije u nadležnosti mesne kancelarije, pa su o svemu obavestili komunalnu inspekciju.

– Pozvali smo meštanina koji je zatrpao kanal i dogovorili se da ga otkopa. To sada nije moguće, jer ima puno vode i blata – kaže Marija Bredšnajder, sekretar MZ Aradac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari