Meštani Mužlja nezadovoljni zbog novog auto-puta

Ostavite komentar


  1. Muzljanac sam, pa imam neki uvid u stanje.
    Pitanje zasto ide pored kuca – zato sto AP ne moze naglo da skrece pod punim uglom, poluprecnik mora da bude velik. Ili to, ili da ogranice brzinu na 60km/h.
    Teren je veoma kompikovan. Na malom prostoru moraju da se nadju petlja, raskrsnica za Lukicevo i Orlovat, ulaz u Ecku sa raskrsnicom za obilaznicu ka Beogradu, Erorodom, industrijska zona, ribnjaci, most preko Begeja, put Muzlja – Lukino Selo,.. Zaista nezahvalno za provlacenje AP. Ne verujem da ima mesta bez rusenja nekih kuca u Muzlji ili u Ecki.
    Razlog zasto ne ide severnom trasom je sto bi to produzilo put za nekih 12-15 km, potrebno je izgraditi 2 nadvoznjaka, 1 petlju vise, oko desetak prelaza preko lokalnih puteva, otkupiti zemljiste koje je mnogo kvalitetnje i kompletno u privatnim rukama, izbeci i zastiti izvorista vode,…
    Juzna verzija je mnogo kraca, ima samo jedno ukrstanje sa lokalnim putevima, zemlja je uglavnom mocvarna i u drzavnom vlasnistvu, dakle, mnogo jeftinije, krace (brze za putovanje/ekonomicnije) i manje se unistava kvalitetno zemljiste i zemljiste uopste. Takodje, veliki izvori peska se nalaze na toj trasi, pa naselje nece biti unisteno teskim kamionima koji ga odnose.
    Kompletno zemljiste oko kuca u Muzlji je gradjevinsko, pa samim tim i cena otkupa okucnica ili citavih imanja ce biti znacajno veca nego sa poljoprivredno, pa ce vlasnici otkupljenih kuca biti vise nego obesteceni.
    Ono sto bi trebali da traze je da se pored AP uradi i jedan lokalni, za vezu ka industrijskoj zoni, petlji Ecka i Beogradu, mozda i da se juzno od naselja zemljiste uredi kao industrijska zona, mozda cak i da se insistira da pumpe na AP budu pored naselja. Sad je naselje slepo crevo i najneatraktivniji deo Zrenjanina. To bi znacajno uvecalo mogucnosti razvoja ovog dela grada. Sada su na 500m od najvece industrijske zone, ali mora da se ide okolo, jedno 6km, nemaju cak ni direktnu autobusku vezu prema glavnoj autobuskoj ili toj industrijskoj zoni.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.