Meštani Trnavca: Minibus koji prevozi đake tehnički neispravan 1Foto: Glas Zaječara

Minibus koji svakodnevno saobraća na relaciji Trnavac – Vražogrnac – Nikoličevo juče je, prema tvrdnjama očevidaca, sleteo sa puta u dva navrata i to: kod sela Nikoličeva i kod Trnavca.

Kako piše portal Glas Zaječara, gubitak kontrole nad vozilom uzrokovan je, kako tvrde meštani koji su bili očevici, činjenicom da minibus nije tehnički ispravan, odnosno da u zimskom periodu koristi neodgovarajuće, letnje pneumatike.

U strahu za bezbednost putnika, pre svega đaka, meštani sela Trnavca predali su zaječarskoj saobraćajnoj policiji molbu da se izvrši ispitivanje tehničke ispravnosti pomenutog vozila koje saobraća na ovoj relaciji.

Imajući u vidu da se u molbi koju su meštani podneli navodi da minibus registarskih oznaka NG 018 ĆT ILI NG 018 ČT nosi nalepnicu: „Nikolić Prevoz“ stupili smo u kontakt sa direktorom ovog preduzeća Goranom Nikolićem.

U telefonskom razgovoru gospodin Goran Nikolić obavestio nas je da kompanija „Nikolić Prevoz“ u svom voznom parku nema vozilo registarskih oznaka NG 018 ĆT ILI NG 018 ČT, kao i da su sva vozila ove kompanije opremljena odgovarajućim pneumaticima.

Daljom proverom utvrdili smo da je reč o minibusu autoprevoznika „As Turs“, koji saobraća na ovoj relaciji.

Vlasnik firme „As Turs“, Slavoljub Anđelović, u telefonskom razgovoru demantovao je da je juče došlo do izlitanja minibusa:

„Vozač je imao problema u Nikoličevu zbog neočišćenih puteva, ali nije izleteo sa puta. Na svim vozilima firme nalaze se pneumatici oznaka M+S, što znači da je reč o pneumaticima za sneg i blato.“

Strah meštana Trnavca nikako se ne može smatrati neosnovanim, jer prizor nije nimalo prijatan, kao ni pomisao da je vaše dete krenulo put škole u vozilu koje možda i nije tehnički ispravno.

Apelujemo na saobraćajnu policiju da poveća nadzor nad vozilima za organizovani prevoz putnika, ali i na službe nadležne za zimsko održavanje puteva, jer se iz priloženih fotografija jasno vidi da putevi nisu valjano očišćeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari