Mi gradimo prugu, pruga gradi nas

Tramp i Grenel u kosovskom Orijent-ekspresu

Ostavite komentar


  1. Hahahahahaha kakav filozof ovaj novinar mi gradimo prugu pruga gradi nas hahahaha zabavno nema sta..

  2. „Stvorili bi se uslovi da „ljudi“, čak i kada su Albanci ili Srbi, postanu human capital, a ne kriminalci i fanatici spremni za topovsko meso.“

    koliko je tacna ova recenica, samo da se i ostvari

    Odlican text, veliki broj refernenci.

  3. Iako se retko oglašava, Đorgović smislenom argumentacijom ukazuje na ono jedino realno, na šanse i pretnje koje se nude kući na sred puta, poznatijoj kao Srbija.
    Na i oko puta može štošta da nikne, ako se pronađu i poklope interesi velikih sila i ekonomija kako je odvajkada bilo i kako će vazda da bude, od Rimljana do danas. Ono što je važnije jeste da interes stanovništva bude snažniji od interesa političara kako nam se kao usud ne bi ponavljao onaj konzervativac, pride tajkun i smutljivac kome svaka vlast, čast izuzecima, podiže spomenik i imenuje stranke, trgove i navlači sukobe u kojima ne učestvuje.
    U ovoj i ovakvoj priči, Albanci pomažu Srbima, a ovi Albancima.

  4. Zeleznice SAD su istorija ali u EU su sadasnjost. Juce je objavljeno da je 2019. u Nemackoj ekstremno povecan broj putnika u super brzima vozovima ICE. Sve civilizovane zemlje su jos u proslom veku sagradile brze pruge. Pitam se samo zasto je mogla Srbija 1884. da izda obveznice i sagradi drzavne pruge ka jugu i istoku pa Jugoslavija Beograd – Bar a sada samo krediti iz Rusije i Kine – Zaboravili ste da brzu prugu Stara Pazova-Novi Sad grade kineski radnici! Gde su tu nasi! A resorna ministarka tvrdi da je nevina! Ko jos moze da joj poveruje posle tolikih neispunjenih izjava?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.