Migracije povezuju ljude

Reagovanje na tekst Stjepana A. Sedera, “Podunavske Švabe nisu isto i što i Podunavaski Nemci“ objavljen u Danasu od 4-5. aprila

Ostavite komentar


  1. Prvo: „Međusobni uticaji i uzajamno poštovanje naroda koji su živeli na tim prostorima, do pojave nacionalizama, a što se u današnjoj Srbiji, pod uticajem revizionizama raznih vrsta, zaboravlja “ kraj citata.
    Drugo: “Pri tom se čini važnim imati u vidu da je senka kolektivne krivice pala i na sve generacije onih Nemaca – stanovnika i graditelja Vojvodine, koji su na tim prostorima živeli tokom 18. i 19. veka i koji sa fašizmom nisu mogli imati bilo kakve veze”. kraj citata.
    Treće: Odlično! Autorka zna o čemu priča i to odlično čini. Oni koji napisano čitaju i suštinu pročitanog ne razumeju, redovno greške “ nalaze“ izvan zone sopstvenog pogrešnog shvatanja.
    Redovna pojava u svim oblastima, na svim meridijanima u svim epohama
    . Iz Banata sam, u dijaspori zadnjih 30 godina.
    Tema -Podunavske Švabe-interesuje me veoma.
    Proučio sam dosta literature i video materijala o -Podunavskim Švabama-
    i na osnovu toga; Gospođo Stošić Rakić, Odlično!
    Eh kad bi svi pisali o onome što nacije spaja, bilo bi to kao uputstvo za opštu praktičnu primenu Empatije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.