Mihajlović: Poruka svetu sa Zvezdinog stadiona „Stop nasilju nad ženama“

Ostavite komentar


  1. Nije FK „Crvena zvezda“ pokazala nekakav, poseban, ili neviđeni potez vredan dizanja u nebo i vredan tolikih pohvala apropo divljanju njihovih simpatizera i navijača na tom istom stadionu i drugde po svetu zbog čega su plaćali, i još uvek plaćaju grdne kazne i trpe suspenzije stadiona za gledaoce. Ovaj transparent je svakako dobrodošao, ali je pomalo licemeran vezno za predhodno rečeno pa bi se moglo zaključiti da nije iskren već plod nekog „vađenja“ za brojne predhodne brljotine čime se, u stvari, umanjuje njegov značaj, samim tim i poenta poruke. Nasiljem nad ženama, kao i svim, ostalim, vidovima nasilja u pristojnim i uređenim državama se bave ozbiljne institucije sistema i onda dolaze očekivani rezultati. U našem slučaju nekakvi transparenti neće značajno pomoći ako se sistem ozbiljno, svakodnevno, sistematski, snažno i nepokolebljivo ne uhvati u koštac sa ovim problemima utičući na promenu svesti, negativnih navika i mnogo koječega još. Poruka ministarki: nije vreme za likovanje već za ozbiljan i mukotrpan rad u svim segmentima društva na planu iskorenjivanja ovakvih groznih anomalija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.