Mihajlović: Saobraćaj kroz Grdeličku klisuru kad Koridori kažu 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas ga će saobraćaj kroz Grdeličku klisuru biti pušten kad „Koridori Srbije“ kažu da je bezbedno, jer se taj autoput ne gradi za dve ili tri godine, već za narednih 30 godina.

„Mi o završetku Koridora 10 govorimo tek sada, ali verujem da je mogao biti završen mnogo ranije“, rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi, a navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ona je dodala da je na autoputu kroz Grdeličku klisuru asfaltirano 24,5 od 26,3 kilometara trase, dok je na Koridoru 10 i Koridoru 11 izgrađeno oko 100 kilometara puta ove godine.

Mihajlović je rekla i da će do kraja godine saobraćaj moći da se odvija na deonicama od Obrenovca do Uba i od petlje Lajkovac do petlje Ljig na Koridoru 11.

„Da između tih deonica nije deonica Ub-Lajkovac, koja je građena od gline i blata koju sada moramo da popravljamo, imali bismo oko 100 kilometara auto-puta od Obrenovca do Čačka, ali ćemo i to sigurno završiti do iduće godine“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je najavila i da će 1. marta početi izgradnja autoputa Preljina-Požega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.