Mihajlović u Aleksincu na komemoraciji rudarima stradalim u nesreći u rudniku „Soko”: Srbija vas neće zaboraviti 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas u Aleksincu komemoraciji povodom smrti osam rudara stradalih u petak u nesreći u rudniku uglja „Soko” kod Sokobanje, saopštilo je ministarstvo.

„Tužno je saznanje da vas više nema među nama. Bili ste hrabri i vredni. Brinućemo o vašim porodicama. Srbija vas neće zaboraviti“, napisala je Zorana Mihajlović u knjizi žalosti, a prenosi ministarstvo.

„Jako teški trenuci, iz reda najtežih u životu. Nema reči utehe porodicama. Kada bismo mogli da vratimo vreme unazad, mi rudari, siguran sam da bismo ponovo birali da budemo rudari. Koliko god teško zarađivali naš hleb sa devet kora, nama je najslađi. Koliko god bio težak krst koji rudari nose, nikad im nije bio težak. O požrtvovanosti, smelosti, hrabrosti, odvažnosti, solidarnosti pričaće se legende. Vaša imena ostaće zauvek upisana u istoriju rudnika „Soko“ i rudarstva u Srbiji. Ministarstvo, Vlada, cela država saosećaju sa porodicama. Nikada nećete biti sami i nikada nećemo zaboraviti naše junake“, rekao je Dejan Milijanović, pomoćnik ministarke rudarstva i energetike.

Komemorativnom skupu u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu su, pored porodica i kolega poginulih rudara i potpredsednice Vlade, prisustvovali i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, opština Aleksinac i Sokobanja, direktor Aleksinačkih rudnika, direktor JP PEU „Resavica“, predstavnici sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari