Mijatović: Na Balkanu se ne odriču kontrole medija

Ostavite komentar


  1. DANAS recimo nije napisao afirmativan članak o vladi 5 godina a nije da nije bilo prilika i dobrih razloga.KURIR preko 2 meseca piše neviđene nonsense samo da bi se spasio poreza.Informer ,verovatno ima informaciju kada će vanzemaljska invazija, BLIC po principu ko je jači.ne da nema cenzure ,sećate se laži kako u ““““hladnjačama““““ vozimo na stotine mrtvih iz Obrenovca nastradalih u poplavama gde je tu bila cenzura ili kazna za noturnu laž.

  2. Ako u Srbiji ima kontrole medija, zašto onda toliki mediji pišu svakog dana tekstove protiv trenutne vlasti?

  3. Novinari sami sebe degradiraju lažnim izveštavanjem i neodgovornim ponašanjem.

  4. Што ви не питате зашто су светски медији гомиле лажи фабриковали о Србима? То је, Вокерове лажи о Рачку,Сребреница која је подметнута Србима, тузланска капија је чиста лаж, а осудили су Србина и гомиле,гомиле других лажи!Ти борци за људска права су највећи лажови!

  5. danasnjica je takva da je glavna uloga bukvalo u rukama medija, koga oni forsiraju, nebitno u da li u pozitivnom ili negativnom pogledu, taj ce i biti u zizi javnosti, taj ce biti glavna tema, a oni koja se novinari ne dotaknu, ostace po strani, cak i da je najbolji od svih po nekom pitanju.

  6. Ako ta kontrola znaci da kontrolisu da li je neka medijska kuca platila porez i ako nije da snosi sankcije, onda tu kontrolu u potpunosti podrzavam..

  7. Nisu mediji u sve goroj situaciji, oni koji dobro i kvalitetno rade svoj posao oni to i dalje rade. Generalni problem je to sto je sve vise "divljih" medija, ljudi i organizacija koji su nedovoljno profesionalni i struci, pa kvare osptu sliku medija.

  8. Gospodja je dobila otkaz, pa joj sad ne odgovara polozaj medija, a dok je bila na funkciji, tad je sve bilo idealno.

  9. Zamerate balkanskim zemljama neslobodu medija, a ne osvrćete se na dešavanja na globalnom nivou. Sam Tramp je za jednu veliku novinsku agenciju rekao da su "fake news", a uticaja na medije uvek ima i uvek će ih biti, samo je pitanje finansija ništa više.

  10. Nekolicina medija ima slobodu i to preveliku. Svaki dan plasiraju lazne vesti i zalaze u privatnost svih samo da bi povecale svoj tiraz. Je l““ to medijska sloboda koju zelite?

  11. Koje državne medije kontroliše vlada? RTS sigurno ne. A privatni imaju svoju slobodu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.