Miladin Kovačević: Povratnik na naslovnice

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Da bi se drzali zakona prvo treba da postanemo pravna drzava u kojoj ce se postovati vladavina zakona. Ova je drzava poput „divljeg zapada“ u kojoj vlada zakon jaceg (i glasnijeg).

  2. nisam znao da su konzuli oterani sa posla i da su podnete krivicne prijave protiv njih. Ne znam ishod. Meni ovo govori da je dosta starog rezima bilo u vlasti 2000-2012 kada je bilo moguce da jedan seseljovac ovako nesto uradi i da se plati milon dolara. Demokratskoj vlasti ovaj nasilnik nije svakako odgovarao

  3. Borkov ljubimac. Dade Borko milionce evra, nasih para, a ne svojih, kako bi spasao ovu bitangu i svog ljubimca, americkog zatvora.

    1. Taj je ljubimac radikala, a ne Borka. Za njegovu slobodu se je izborio SPS kao koalicioni partner, a ne DS. To bi i pored toga sto si tupav trebao da znas. Pogledaj ko su mu roditelji i na cijim su jaslama bili pa onda lupetaj. Sabancino botovska. Ne smetaju ti milijarde koje se trenutno kradu.

    2. A šta kažeš na to da je AV dao 2 miliona naših dolara Klintonovima?..pogotovo na njegovo objašnjenje.

  4. Valjda je postao član SNS, njima takvi trebaju više od svega. Mogao bi ja da čuva Vučića. Sve „Za našu decu.“

  5. Verovatno ću opet biti pogrešno shvaćen, većinom od ljudi, koji unapred imaju zauzet stav, bez obzira na okolnosti i činjenice. Obično ih to ne interesuje jer se ne uklapa u njihov prevashodno mrzilački scenario a da ne znaju ni zašto, ni zbog čega mrze ovog mladog čoveka. Sasvim je jasno da je Miladin KOvačević postupio pogrešno. Silom i tučom se ništa ne rešava. Medjutim, zar nije američka specijalnost, da se američkim državljanima može suditi samo pred američkim sudovima? Zar SAD nisu pokušavale na sve moguće načine, da bilateralnim ugovorima obavežu druge države, po kojima bi sve te države bile obavezne da američke državljane ne isporučuju državama u kojima su počinili kriminal, ili zločine, već da ih isporučuju u SAD? Zar nije ta država bezbroj puta urgirala, potplaćivala i ucenjivala strane države da se njihovi državljani oslobadjaju i deportuju u SAD? Setimo se i onog nemačkog državljanina ubice, koji je ležao u Sremskoj Mitrovici za koga su u MSP bezbroj puta urgirali zvaničnici nemačke ambasade u Beogradu da bi, na kraju, prilikom jedne od poseta, potplatili čuvara koji mu je omogućio bekstvo u Nemačku? Šta hoću da kažem? Miladin Kovačević bi, kao Srbin, u momentu kada se desio ovaj incidenta, shodno američkim medijima, bio praktično linčovan u američkom zatvoru. Smatram da su vlasti ondašnje Jugoslavije, postupile sasvim ispravno, što je velika retkost, i uradile sve u cilju zaštite interesa svog drćžavljanina. Baš onako kako bi to uradile SAD ili Nemačka. Druga je stvar što većina ovog našeg sirotog plebsa smatra da ono što je pravo ovih „velikih“ nacija i država, ne može da važi za srpsku sirotinju koja sanja da, jednoga dana, bude „gastarbajter“ ili „bedni imigrant“ u Nemačkoj ili SAD. Ogorčeni sam protivnik ondašnje vladajuće garniture ali, mislim da je ovo jedna od retkih situacija kada su postupili ispravno.

    1. Nalupa se ti i ostade živ. Jugoslavija 2008. godine? Bar se informiši o osnovnim stvarima kad već pametuješ.

      1. Pardon, mislio sam na državne organe Republike Srbije. Hvala na korektnoj ispravci i u uočavanju greške koja mi je refleksno promakla. Ne znam na koji način Vi pametujete ili lupate ali, ovo je moje mišljenje o slučaju Kovačević. Mnoge od vas je, gospodin Kovačević razočarao jer se usudio da kazni drskog i bezobraznog pripadnika „vodeće nacije“ kako je gradjane SAD, veoma često, nazivao Bil Klinton. Vi biste, umesto otpora, verovatno, skinuli gaće i ponudili svoju junačku zadnjicu. Tako rade svi produhovljeni i prepametni Srbi. Niste jedini.

          1. Pitanje ste mogli da postavite i ovako ali, prvo sebi: Da je Miladin odbranio Vašeg sina. ili ćerku, od raspomamljenog i drogiranog Amerikanca, šta biste mu Vi ponudili?

        1. Nasilnik je nasilnik, bez obzira što je njegova žrtva građanin tebi neomiljene države. Kasnija nedela pomenuta u članku pokazuju da je sklon tome.

    2. Vama bi, sveznajuci genije, da ste nekog tamo i tako razbili, sudili u USA. Imali biste dobar wi-fi pa biste mogli da pametujete odande. Osim, naravno, ako i vama Jeremic ili neko iz ekipe ne bi bio kum ili kum kuminog kuma.

  6. Pa, evo, prosto pitanje: zašto bi neko pravio „nastavak kampanje protiv njega“? Od kakvog je značaja za ovo društvo, za bilo kog člana ovog društva da nastavi kampanju protiv njega? Mišljenje javnosti je, reklo bi se, podeljeno, mada, čini mi se, preteže polovina koja Miladina Kovačevića, smatra nasilnim, a zaštićenim od strane države. Kakve su njegove veze sa moćnicima koji su bili pre deceniju na vlasti ili sa ovima koji su sada na vlasti, ne znam. Obzirom da se „nastavlja“ kampanja protiv njega, tj. protiv nasilničkog ponašanja za koje je osuđivan, a sada, ponovo osumnjičen, očigledno postoji nekakav dug koji neko nekom nije platio. Ko može, a ko ne može da se pogleda u ogledalo je u ovom slučaju sasvim irelevantno.

  7. Naravno kad se radi o SAD milion dollara a u Srbiji nista! Odvratna je ta dvolicnost pravosuda nase drzave aa odvratan je i on kada pravda to time da moze da se pogleda u ogledalo! Ja ne bih mogao da sam takav!

  8. Zbog ovakvih slucajeva ja i sad ne glasam ni za koga i ne smatram da je izbor trenutne slute za ambasadora u Vasingtonu losiji nego sto su bili prethodnici. Zlo se trpi od straha gorega.

  9. Ljudi…lik je sklon nasilju i to je valjda svima sa 300 grama mozga do sada jasno. Zanimljivo kako pojedini pravdaju postupke naseg konzulata i vlade, kako zaboga to rade sve drzave.
    Nek se ti zapitaju samo da li bi naši isto uradili da je u pitanju dete iz siromašne i neuticajne porodice koje je nekako stiglo do Amerike? Ne bi, naravno. Oprali bi ruke od svega, a mučenik bi gulio u San Quentinu ili sličnim ustanovama.
    Da li je išlo preko SPS, DS ili nekog trećeg, u ovoj priči je nebitno. Poenta je da je data suma od milion dolara novca građana Srbije kako bi se ovaj oslobodio, jer su njegovi imali DEBELE veze u vlasti.
    Poenta je da živimo u karikaturi od države u kojoj se probrana „elita“ igra sa našim životima kako im dođe.
    Što neko reče, „Dobar je Vučić kakav je ovaj narod, zaslužujemo i gore“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.