Milamara Fest, druženje veće od muzike (FOTO, VIDEO) 1Foto: Ana Milošević/Danas

Bašta Gradskog kulturnog centra na drugom Milamara festu bila je puna, kao nekada, kada su bendovi koji su postavljali temelj užičkog rokenrola započinjali svoje karijere. Više od tri decenije kasnije, napravili su istu atmosferu.

Pred oko 500 posetilaca svirali su bendovi Nikad spremni, Rock Almanah, Lude žene, Đorđe Vasić bend, Koherentni konji, KV Family, odnosno Šomi boj, Užička republika i Moondance.

Poznati užički muzičari okupili su se po drugi put, kako bi čuvali uspomenu na prijatelje i kolege sa kojima su delili binu, a sada ih više nema.

„Svi su odmah pristali, a oni kojima postava nije bila potpuna iz nekog razloga, pronašli su rešenja. Niko nije želeo da odustane od učešća u koncertu na kome se sećamo Miška, ali i Pepija, Kovača, Srđana, Ljubiše, Kodžaka, Spase, Zeca, Riste“, kaže za Danas Predrag Popović, jedan od muzičara kji su učestvovali u organizaciji festivala.

Milamara Fest, druženje veće od muzike (FOTO, VIDEO) 2
Foto: Ana Milošević/Danas

Osim živih nastupa, ovogodišnji Milamara Fest obeležilo je i emitovanje poslednjeg spota i pesme, u čijem početku snimanja je učestvovao i Milomir Miško Milosavljević.

Naime, poslednji bend sa kojim je Miško svirao, bio je upravo onaj sa kojim je započeo muzičku karijeru, pre više od tri decenije, grupa „Tina“.

Milamara Fest, druženje veće od muzike (FOTO, VIDEO) 3
Foto: Ana Milošević/Danas

Srđan Milivojević, Sikac, iz te grupe živo se seća nastajanja pesme, ali i vremena provedenog sa Miškom.

„To je bilo druženje veće od muzike. Mi smo bili prijatelji, komšije, 35 godina. To je velika životna priča.Život mora da ide dalje, ali ostala je uspomena i delo koje je zajedno sa nama pravio, kao putokaz novim klincima kako da nastave tu priču. Pre svega u smislu drugarstva i ljubavi“, kaže Srđan.

Sav novac od ulaznica, ali i iz kutije koja je bila postavljena u bašti GKC-a za vreme koncerta, namenjen je porodici Miška Milosavljevića.

Muzičari i publika su se teško rastali u ponoć uz „Shine On You Crazy Diamond“ u čijim poslednjim taktovima su učestvovali svi okupljeni bendovi i publika.

Do sledeće godine, ostalo je obećanje da će festival nastaviti da raste, a da će ponovo biti održan poslednjeg petka u avgustu, na istom mestu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari