Milan Jovanović: Očekujem šaku pravde 1Milan Jovanović Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Novinar Milan Jovanović rekao je za N1, nakon što je početak ponovljenog suđenja za paljenje njegove kuće odložen po četvrti put, da je neprijatno iznednađen što je Apelacioni sud poništio i ovu presudu, i da očekuje „šaku pravde“ iako je očigledno da smo od pravde daleko.

– To sam saznao 22. juna u samoj sudnici da je do toga došlo. Zašto je poništena nije mi poznato, verovatno fali interpunkcije, nisam upoznat zašto se vraća na ponovni postupak. Sledeće ročište je 30. juna, nadam se da ćemo tada više saznati“, kazao je Jovanović za N1.

On je naveo da misli da se radi o opstrukciji i da je očigledno da advokati okrivljenih jednim okom gledaju u presudu, drugim okom u džepove okrivljenih.

– Oni su svesni da su se dokopali zlatne koke, Simonović ima dosta novca, koji nemilice troši, oni kupuju slobodu“, kazao je Jovanović.

On je podsetio da je ovo četvrta godina od paljenja njegove kuće.

– Očekujem malu šaku pravde, očigledno je da smo od pravde dosta daleko, kod nas pravosudni sistem funkcioniše tako kako funkcioniše, u našem društvu postoji neka zaštićena vrsta ljudi koji treba da su na slobodi, verovatno da su još uvek podobni za neke prljave stvari koje treba da se urade, videćemo koliko će to da traje“, zaključio je Milan Jovanović.

Podsetimo, početak sudskog postupka koji se vodi zbog paljenja kuće novinaru portala Žig info Milanu Jovanović,  odložen je ponovo u sredu ove nedelje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

U retkim trenucima saglasnost i tužilaštvo i odbrana su tražili odlaganje nakon što ih je sudija Luka Pantelić obavestio da je Apelacioni sud ukinuo presudu Igoru Novakoviću koji se u optužnici navodi kao deo grupe koja je organiziovala paljenje kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.