Milan St. Protić: Srbijom vlada lažno srpstvo

Ostavite komentar


  1. Kako ove politicare koji su doveli do ovakvog stanja nije sramota da se oglase. O cemu prica covek koji se godinama lepo udomio u Americi i za to vreme cutao kao mumija. Sve velike intelektualne velicine ( na recima, u analizama).

  2. Ako mislite na obavljanje ambasadorske funkcije u USA, gospodin Protić je daleko od „lepog udomljavanja godinama“ jer je tu funkciju obavljao od februara do avgusta 2001. godine.

  3. Kratko i jasno, prava dijagnoza.
    Srpski narod jednostavno nema tu žicu, da napravi iskorak od turskog ustrojstva vladanja ka modernoj demokratiji.

  4. Nažalost istina je. Ovi jurišnici od kojih je Vučić napravio klonove,kao nekad što je pokušao dr. Mengele,ne prezaju ni od čega i razumeju samo rečnik ulice i diktaturu.

  5. Gospodin Protić je rekao istinu. O čemu priča, da, govori o stanju u zemlji i vladavini ovog klana. On nije doveo do ovog stanja, već oni koji su i devedesetih bili na vlasti i koje držite na vlasti ponovo već 10 godine i kojima verujete iako vas lažu, rugaju vam se u lice i rade sve protiv naroda.

  6. Kad smo imali demokratiju? Nikada. Prema tome ne može se povratiti demokratija u Srbiji, već samo po prvi put uspostaviti. Djindjic je hteo, ali ga je Koštunica onemogućio.

  7. Vec dugo godina tragam za uzrocima povampirenog velikosrpstva . Gospodin Protic mi je u jednoj prostoj recenici sve objasnio – „udbasko Srpstvo“

  8. Da vam je više intelektualaca kao g. Protić, lako bi se izgladili odnosi s ostalim državama, ali vi volite kraljeve, skloni ste idolatriji.

  9. Propali ambasadore, verovatno mislis na sebe i tvoje bivse, politicke saradnike.

  10. Posle pobune,imali smo tracak nade za demokratiju i normalan zivot a onda su to sve ubili snajperom… a posle sledi kazna gradjanima koja i dan danas traje…
    Mora doci do nove pobune ali odmah posle nje i ciscenje drzave!!!
    Da ne bi se olos opet uhvatila za neki snajper i sl.!

  11. Uvek je i bilo lažno, uvek se setim one bežanije preko grane devedesetih.

  12. Na za žalost sve sto je primitivno predstavlja se kao srpsko zahvaljujući najpoganijoj stranci koja vlada Srbijom.

  13. Шта је овај човек значајно и паметно урадио у животу да бисмо сад слушали његове савете? Очешо се добро о државну благајну, ал то не спада у памет него у категорију морала, тачније недостатак истог.

  14. Svaka cast,!!! 100 posto u pravu da ne kazem 102 posto kako su Slobini socilaisti rekli da je Milosevic osvojio glasova u Vranju neke od 90- tin.. Nazalost danas jos gora rusko komunisticka vlast

  15. Srbijom vladaju lažovi, lopovi, prevarati, večina psihotičari, samo nemo ko da ih pohapsi. Da zatražimo pomoć iz inostranstava kada sami nismo sposobnii da privedemo pravdi delkivente i imbecile.

  16. Covece,sta vise hoces,pricas.Nestao si sa scene.Hteo si da budes glavni glumac a ni statista nisi postao.Idi samo nestani..

  17. Najnovija slika i prilika nereda u Srbiji je predsednik Skupštine koji drži „konferenciju za štampu“ u potpuno praznoj sali. Dno…

  18. Kako to da nekome smeta g. St.Protic a ne smeta mu npr. Vulin, Dacic, Vucic ili Palma?

  19. Imate li obrazovanijeg i pametnijeg čoveka da kaže nešto o ovoj vlasti,a ne Protić koji je sa bivšim“demokratama“ dao priliku da ovi upravljaju i vladaju još narednu deceniju.

  20. gos.protiću pa ti si prvi lažni Srbin i sva oporba i bivše vlasti koji su naše generale izručivali haškom tribunalu i blati Srbiju hvala bogu da je na čelu Srbije gos.Vućić

  21. Ovaj jek je, nedvojbeno, dobar istoričar, ali je isto toliko loš političar, odnosno politički analitičar

  22. Sto posto je u pravu. A tome su u velikoj meri doprineli serbijanski kvazi intelektualci koji žive u lažnoj prošlosti.

  23. Proticu dosta si srao I radio protiv Srbije I zato bolje da docekas svoj normalni kraj.

  24. Samo sto pomislim da je otisao nekud u zaborav a on se pojavi niotkuda i pocne da pametuje. Videli smo demokratiju na delu dok si ti i tvoji bili na vlasti. Niko ziv noje otisao da piski a da se noje ocesao za neki milion. Zato u zaborav i ne vracaj se vise.

  25. Da li neko ovog coveka jos drzi za ozbiljno. Cist racundzija ,nahapao se i postao americki spijun i sad dosao da prosipa pamet.

  26. Sadašnju vlast, vi ste stvorili od 2000.-2012. kada ste bili na vlasti.Za tih 12 godina vaši pajtosi doveli su Srbiju na rub egistencije.Pre 10 godina Srbija nije glasala za SNS nego protiv demokrata. Svaka trenutna vlast je ogledalo predhodne.

  27. Na žalost on ne primećuje da je u Srbiji zaista demokratija. To znači, država u vlasništvu elite, demosa. U njoj narod jedino može imati vlast, ali ne i vlasništvo jer je cela država privatizovana. Nije li takva Srbija? Ako jeste, onda u čemu je problem. Na žalost, to je demokratija…

  28. Gospodine proticu sa maalim slovom . Kad pominjes idbu a koje bio udba . Tvoj deda otac i sva crvena banda sa konom dodjoste u Beograd . Oteste kuce u kojima danas zivite i sa punim pravom svojatate da su vase . A stvarne vase kuce zarasle u korov odakle oz blata vi potekoste . A seljastvo iz vas viri a vi se krijete demagogijom .

  29. Hvala bogu Srbi su vrlo pametan narod samo političari siju mržnju što našim narodima čini samo zlo

  30. Milan St Protić je gospodin, edukovan i veoma pametan čovek.
    On je bio u Demohrišćaskoj partiji sa Batićem (to je onaj gospodin , da potsetim, koji je hteo da rasvetli ubistva dva vojnika na Topčideru u kasarni)
    Elem, greška demokrata je bila ta što su demokrate, ostavili ste tada da vam opzicija bude ona ista pozicija iz 90-tih
    Ovi su iskoristili vaše greške (Vučić se često pojavljivao na tv i kritikovao je sve, imao je retoriku koju je promenio posle)
    E onda je došao na vlast i skapirao da je bolje da vam neda ni 1 minut u medijima, pa se širio kao kancer i svuda upravljao (a pre toga je zabadao nos svuda) i eto ga sad
    Teško će se taj tumor skinuti sa vlasti, sve mu se osladilo, a još veću korist imaju oni ispd njega, ali upravo ini će ga zajebati jer su glupi, voli čovek da se druži sa glupima pa to je neviđeno, valjda da bi bio dominantan)
    Mrzim glupe i ograničene ljude
    Ups, a ko je to nama sada ambasador u SAD?
    Marko ? Kuku lele, mene sramota , šta ti ameri misle i nama kada smo im takvu budalu poslali,

  31. Овај југословен не одустаје од идеја свог деде. Било би добро да оде преко Дрине па тамо прави југу.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.