Miletić (EuroPrajd): Očekujemo da Šapić otvori Prajd i podigne zastavu ispred Skupštine grada 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Koordinator „EuroPrajda 2022“ Goran Miletić izjavio je danas da se očekuje da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvori „EuroPrajd“ u Beogradu i podigne glavnu zastavu ispred Skupštine grada.

„Normalno je da prisustvuje gradonačelnik, ali nismo još razgovarali s njim. Ono što se minimalno očekuje od gradonačelnika jeste da otvori i podigne glavnu zastavu ispred Skupštine grada i pozdravi učesnike. To ćemo tražiti od njega, a da l’ će to biti moguće ne znam“, kazao je Miletić za agenciju Beta.

On je dodao da su na Prajd pozvani visoki zvaničnici Srbije, ali da nema najavu ko će to biti, jer Vlada još nije formirana, kao i da se nada se da će premijerka Srbije Ana Brnabić, ako ostane u Vladi, doći na Prajd.

Miletić je kazao da je dosadašnja, tehnička Vlada bila otvorena za sve njihove zahteve i pomoć.

„Inicijalno su nam dali podršku od početka i ne postoji ništa gde su nam vlasti rekle – ne može“, rekao je on.

Upitan kako je organizovano obezbeđenje, Miletić je kazao da organizatori zahtevaju da pristup policiji prema učesnicima manifestacije bude opušteniji, jer „EuroPrajd“ treba da bude slobodan, kao što je slobodan i svuda u Evropi.

„EuroPrajd 2022“ biće održan od 12. do 18. septembra u Beogradu, kada se očekuje dolazak između 15.000 i 27.000 gostiju iz inostranstva.

Beograd je pre tri godine izabran za domaćina ove centralne evropske LGBT+ manifestacije, u konkurenciji gradova Barselone, Lisabona i Dablina.

Pored šetnje ulicama Beograda, u petak i subotu, 16. i 17. septembra u centru Beograda biće održana i dva velika koncerta koja će trajati od sedam sati posle podne do tri ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari