Milićević: Naredna školska godina počeće u redovnim uslovima 1Foto: Beta/Milan Obradović

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je danas da će naredna školska godina u Srbiji početi u redovnim uslovima, ali da je važno da se nastavi sa stručno-pedagoškim nadzorom nad radom škola i sa spoljašnjim vrednovanjem.

Milićević je na sastanku sa načelnicima školskih uprava kazao da bi te uprave trebalo da naprave godišnje planove, a da prosvetni savetnici da treba da nastave da prate realizaciju ključnih projekata, kao što je obogaćeni jednosmenski rad u školama, prenelo je ministarstvo u saopštenju.

Govoreći o realizaciji završnog ispita, Milićević je na stručnom skupu posvećenom sumiranju rezultata rada u školskoj 2022/23. godini, rekao da su svi u sistemu dali „svoj maksimum“ da se uspešno realizuje.

Prema njegovim rečima, ove godine je bilo dodatnih poboljšanja i novina u pogledu korišćenja platformi za škole, učenike i roditelje i dodao da je završni ispit je uspešno realizovan.

Milićević je ocenio i da nije bilo propusta koji bi doveli u pitanje kvalitet i regularnost završnog ispita i sistem upisa u srednju školu.

Školska godina 2022/23. završena je ranije odlukom Vlade Srbije, nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari