Milićević: U Skupštinu je stigao predlog da novi ministar prosvete bude Slavica Đukić Dejanović 1Foto: Đorđe Milićević/Vesna Andrić

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đordje Milićević rekao je za Danas da će novi ministar prosvete biti izabran kad bude zakazana sednica Skupštine Srbije.

– Predlog je stigao u Skupštinu, dobro znate šta je formalno-pravna procedura. Nakon neopozive ostavke koju je podneo Branko Ružić, posle tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar”, što je bio emotivni i lični čin koji razumem, premijerka je predložila mene za vršioca dužnosti ministra prosvete. Tu sam da pomognem i obezbednim da sistem funkcioniše. Stigao je predlog parlamentu da novi ministar bude profesorka Slavica Đukić Dejanović, istakao je Milićević.

On je dodao da onog trenutka kada bude zakazana sednica Narodne skupštine, biće izabran i novi ministar prosvete.

– Mislim da je Đukić Dejanović odlično rešenje, ona je u prethodnom periodu obavljala veoma odgovorne funkcije na kvalitetan način i ubeđen sam da će i ovu funkciju obavljati kvalitetno. Daću sve od sebe da dok ne dođe do izbora pomognem ljudima iz Ministarstva prosvete da sistem funkcioniše, rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari