Milivojević: Bambilend je još jedno ruganje ovog mafijaškog režima svojim žrtvama 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Najskuplji zabavni park na svetu, koji je napravljen tako što je Milošević trampio Kosovo i Metohiju za Bambilend, tragičan je spomenik jednom vremenu i jednoj epohi, koja je sada oživela kroz jednog od aktera i kreatora tog zlog doba, kaže za Danas član Glvanog odbora DS i nekadašnji član Otpora Srđan Milivojević, komentarišući vest da vlasti u Požarevcu nameravaju da ožive nekadašnji dečiji park u tom gradu.

Bambi park, nekada vlasništvo Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, ponovo će da otvori vrata, najavio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca. Kako prenose Novosti, Pavlović je rekao da je završeno idejno rešenje za ‘Bambi park’ koji će postati sportsko-rekreativni kompleks.

„Na nama je da obezbedimo sredstva i da polako počnemo da uređujemo taj kompleks. Volje imamo, znanja imamo, najveća muka biće finansije, ali nadamo se da ćemo obezbediti novac“, rekao je Pavlović.

Bambi park koji je otvoren u ratno vreme, 1999. a zatvoren godinu dana kasnije, u uspomenama boraca protiv Miloševićevog režima nikako nije dečije zabavište, već simbol propasti društva.

Srđan Milivojević kaže da je Milošević bio otelotvorenje zla, a „Vučić je groteska koja simbolizuje to vreme i kao groteska će i završiti“.

– Bambilend je pravljen na krvi heroja sa Košara, na žrtvovanju generacije sa Paštrika, na strahotama i patnjama ljudi koji su stradali da bi odbranili ono što je Milosević izdao a Vučić prodao. Ponovno pokretanje ovog projekta je još jedno ruganje ovog mafijaškog režima svojim žrtvama – zaključuje Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari