Milivojević: Društvene mreže još jedini živi, vitalni deo javnosti

Profesorka političkih nauka o stanju medijskih sloboda, naslovnici NIN-a i Politici

Ostavite komentar


  1. Zamenom teza AV obmanjujemanjuje narod Srbije vec pet godina. Kad uporedimo plate u Africi i Srbiji i videcete da su u Africi u vecini drzava vece plate od ovih u Srbiji

  2. Belodano je jasno da se naslovnom stranom NIN-a hiperbolično ukazuje na zastrašujući položaj radnika u Srbiji zato što Srbija danas, po uslovima rada i visini primanja, i liči na prisilni radni logor. Još je jasnije da se sa postojećim platama ne može živeti, ne pristojno, nego ni iole podnošljivo zato što su plate niže i od one sramne "potrošačke korpe". Čestitam uredništvu NIN-a što je osmislilo i objavilo ovu ekspresivnu i potresnu sliku.

  3. NIN je pokazao istinu, zemlju u kojoj radnici Goše rade 20 meseci bez plata, oni drugi u pelenama, kod Slovenaca dve smene od 12 sati….svi za minimalce. A primaoci socijalne pomoći moraju da je "zarade" – ovo je pravo kršenje prava na rad i uvođenje prinudnog rada.

  4. "Drušrvene mreže" … uh.
    Upravo to i jeste ralog zašto su svi ostali delovi drušva nezdravi.
    To je balon koji treba smrskati. Daj bože da ukinu internet.
    Internet je sedativ za sve bolove.
    Daj da vidimo šta nas zaista boli a ne da nas "društene mreže" hrabre da ne uradimo ništa.

  5. pa ne branim nikoga i nisam nici bot ali nisu plate bas toliko male i samo da su tkve kako i africi nije bast tako. U makedonije su jos manje i nema ni fabrike gde da rade radnici. u Srbije a stalno se proca o povecanu plate i penzije sa azmanom sa mmf. drugo su fabike koja svaka ima svoj poblem. koi treba resiti to stoi. ako je ova vlast josa neka ode samo za to treba ozbiljn okupljane evroske opozicije zasto dveri dss i radikali nisu opcije sa ozbilnim progamon imace nista od toga. i raku na srce ova valst pocela je da otvara pogvja sa eu. i dalko je Srbija od fasiacije to je malo preterivanje.da ponovim ne branim nikoga pa ni ove sadsnje da se razumeno.i ne zaboravte sta je bilo 90 god. ipak je Sbija dalko iz tog perioda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.